Orvos-Tóth Noémi új könyve, az Örökölt sors hosszú hónapok óta a sikerlisták élén áll. Amikor leültem vele beszélgetni, még nem sejtettem, mennyi személyes tapasztalás vezetett a könyv megírásához, milyen mély önismereti munka áll mögötte. Az a tény, hogy a múlt nem múlik el, hogy szüleink, nagyszüleink traumái, veszteségei a mi sorsunkra is hatással vannak, számára mélyen átélt saját élmény, amelyről itt és most meglepő őszinteséggel beszélt. Rist Lilla interjúja.

– Viszonylag gyorsan lett közismert, olyan nagy nevek közé kerültek az írásai, mint Vekerdy Tamás vagy Ranschburg Jenő. Minek tulajdonítja a sikert?

– Nekem is meglepetés volt, amikor az első ilyen könyvön megláttam a nevem, de talán a kiadómat kellene megkérdezni, miért bíztak bennem, és tartottak érdemesnek arra, hogy ilyen szerzőkkel együtt jelenjek meg. Előtte már elég sokat szerepeltem tévében-rádióban, tartottam előadásokat, de azt nem mondhatom, hogy több évtizedes munka lett volna mögöttem. Hiszen a pszichológiát is viszonylag későn kezdtem, harmincévesen lettem újra egyetemista, előtte a versenyszférában dolgoztam.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .