Ezek a fiatalok teszik jobb hellyé a világot – 3 magyar kezdeményezés 3 jó ügy érdekében

A tanulással töltött évek elhúzódása miatt a Z generáció tagjait gyakran éri a vád, hogy nem akarnak felnőni. Ugyanakkor sokan közülük egyre fiatalabb korukban kezdenek foglalkozni olyan fontos társadalmi kérdésekkel, mint például az esélyegyenlőség. Három kezdeményezést mutatunk be, amit huszonévesek indítottak el valamilyen jó ügy érdekében. Fekete Fanni írása.

Tarisznya Táborok

A Tarisznya Táborok alapítói – Balról jobbra: Réka, Ramóna és Dorci

Idén harmadik éve, hogy útjára indult a Tarisznya Táborok, mely hátrányos helyzetű iskolásoknak szervez napközis és ottalvós táborokat. Az alapítványt közel ötven önkéntes alkotja, akiknek többsége egyetemista, de akad köztük olyan is, aki még gimnáziumba jár. Három alapítójának, Demszky Dorottyának, Győrfi Ramónának és Zempléni Rékának gyerekekhez való erős kötődése adta az ötletet: Réka tanárképzést végzett, Dorci egy hajléktalanszállón, családon belüli erőszak áldozatai mellett önkénteskedett, Ramóna pedig már korábban is táboroztatott szegény sorsú fiatalokat.  Az első évben két, súlyosan elmaradott településre, Litkére és Magyarbánhegyesre látogattak el, utóbbi Ramóna kérése volt, mivel tizennégy éves koráig itt nevelkedett, maga is megtapasztalva a nélkülözést.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .