Újév – a fogadalmak ideje. Aki valóban megszívleli az összeállításunkban szereplő tanácsokat, garantáltan elégedett lesz a tükörből visszanéző látvánnyal, ráadásul hosszabb ideig őrizheti meg az egészségét.

35 szepseg

1. Egészséges étkezés

Az öregedés elleni harcban sokáig nem vették figyelembe az étkezés fontosságát. Ma már tudjuk, ha egészségesen étkezünk, jobban nézünk ki, a bőrünk hosszabb ideig marad fiatal. Az alábbiak mindenképpen legyenek rendszeresen a tányérunkon, csészénkben:
Fokhagyma: az illatos növény az öregedés elleni harc titkos fegyvere, csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a testi leépülést.
Zöld tea: vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag. A bőr ragyogóbbnak látszik.
Olívaolaj: magas E-vitamin-tartalma miatt lelassul az erek meszesedése, a koleszterin anyagcseréjébe úgy avatkozik be, hogy gátolja a koleszterin fel-, illetve visszaszívódását a bélből.
Piros színű gyümölcsök és zöldségek: több antioxidánst tartalmaznak, mint a világos színűek, ezért a a bőr állagának megtartásában is első számú csodafegyvernek számít.
Koenzim Q10: hatóanyag, amely leköti a szabad gyököket és véd a környezet káros hatásaival szemben. Minél idősebbek leszünk, annál kevesebb Q10 található a sejtekben. Következménye: a sejtmegújulás hosszabb időt vesz igénybe, a ráncok gyorsabban alakulnak ki és mélyülnek el.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .