Életrajzi dráma, romantika, történelem… Novemberben is irány a mozi!

A legszürkébb és legborongósabb hónapban sem kell a négy fal között maradnotok, főleg, hogy jobbnál jobb premierekkel kecsegtetnek a mozik. Íme, a novemberi mozilista!

Egy esős nap New Yorkban

A romantikus komédia egy főiskolás szerelmespár történetét meséli el: a fiú és a lány közös hétvégére készülnek New York-ban, ám ahogy a napos időből esős lesz, terveik is szertefoszlanak. Elsodródnak egymás mellől, ettől kezdve pedig külön-külön, mindkettejükre érdekes kalandok és véletlen találkozások várnak. Woody Allan filmje egy újabb fejezet a szerelemről, ezúttal azonban az új generáció színészkiválóságaival.

Szereplők: Timothée Chalamet, Elle Fanning, Jude Law, Selena Gomez, Diego Luna

Bemutató: november 28. (Forgalmazó: Cinetel Kft.)

Midway

A függetlenség napja és a Holnapután rendezőjének új filmje megtörtént eseményeket dolgoz fel. Pearl Harbor leigázása megbénította az amerikai haditengerészet Csendes-óceáni flottáját, a veszteség azonban nem akadályozta meg a katonákat, hogy véghezvigyék tervüket a Midway-szigeteknél. Látványos, megindító és minden percében izgalmas film, ami méltó emléket állít a II. világháború sorsdöntő ütközetében helytállt hős katonáknak.

Szereplők: Luke Evans, Woody Harrelson, Mandy Moore, Patrick Wilson

Bemutató: november 7. (Forgalmazó: Freeman Film)

Múlt karácsony

Az angol-amerikai romantikus vígjáték egyszerre szórakoztató, drámai, ugyanakkor ünnepi hangulatú. Kate manóként dolgozik egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban, csengettyűs cipője és zöld kosztümje azonban inkább rossz döntései következményeként találtak rá, sem mint álmai munkájának kellékeként. Aztán egy napon besétál az életébe Tom, aki szépen lassan elkezdi ledönteni a falakat, amiket a nő maga köré épített. A filmet, melyet az Oscar-díjas Emma Thompson írt, George Michael Last Christmas című legendás karácsonyi dala ihlette.

Szereplők: Emma Thompson, Emilia Clarke, Henry Golding, Rebecca Root

Bemutató: november 7. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Szerelemre kattintva

Claire egy ötvenes évei elején járó irodalomprofesszor, aki szerelmi csalódása után a közösségi médiában bukkan rá a fiatal és jóképű Alex képeire. Hogy kapcsolatba léphessen vele, regisztrál egy álprofilt, majd az így létrehozott személy, a 24 éves Clara bőrébe bújik a világhálón. A lájkokat üzenetek, majd hosszas telefonbeszélgetések követik, és a két fél között látatlanul is szenvedélyes kapcsolat alakul ki. A nő azonban megfutamodik a találkozásoktól, egyetlen ember van csupán, akit beavat az eseményekbe, és az önmagával vívott harcok rejtelmeibe: a pszichológusa. Vajon melyik énje győzedelmeskedik végül? A filmből kiderül!

Szereplők: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil

Bemutató: november 7. (Forgalmazó: Hungaricom)

Az aszfalt királyai

Az amerikai életrajzi dráma a Ford és a Ferrari versengésének történetét dolgozza fel az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale főszereplésével. Az autótervező Carroll Shelby és a vakmerő autóversenyző Ken Miles együtt vágnak bele a nagy kihívásba: a fizikai törvényeivel, önmagukkal és a vállalati nyomással is megküzdenek, hogy egy forradalmi járművet építsenek a Ford Motor Company-nek, amivel nem kevesebb céljuk van, mint legyőzni a Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i versenyen. Izgalmas filmnek ígérkezik, amit szerintünk az autókért kevésbé rajongóknak is érdemes lesz megnézni.

Szereplők: Christian Bale, Matt Damon, JJ Feild, Jon Bernthal

Bemutató: november 14. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Szép csendben

A 80 perces magyar játékfilm egy meglehetősen kényes témát dolgoz fel, melynek középpontjában a 13 éves csellista, Nóri, valamint a 60 éves karmester, Frigyes áll. Kettejük titkos kapcsolatára a 18 éves szólista Dávid figyel fel, sőt egyenesen megszállottá válik, hogy kiderítse az igazságot. Nincs könnyű dolga, hiszen olyan embert gyanúsít, aki közel áll hozzá, és akire felnéz: a mentorát. Nagy Zoltán filmje az elhallgatás és tabusítás veszélyeire igyekszik felhívni a figyelmet.

Szereplők: Major Erik, Máté Gábor, Bognár Lulu, Schell Judit, Szamosi Zsófia

Bemutató: november 14. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Valan – Az angyalok völgye

A magyar krimi-dráma egy különleges nyomozás útvesztőjébe kalauzol: Péter egy emberkereskedők után nyomozó rendőr, aki annak szentelte életét, hogy eltűnt lányokat kutasson fel. Nem véletlenül választotta ezt az utat, a megmentett lányokban egytől egyig 22 évvel korábban eltűnt húgát, Julit látja. A férfi végül egy hívás miatta tér vissza a szörnyű esemény színhelyére, szülővárosukba, Valanba, felmerül ugyanis a gyanú, hogy előkerült testvére holtteste. Ezek után megkezdődik a kutatás a múltban, a küzdelem a bűnözéssel, és a rendőr saját démonaival. Bagota Béla alkotása izgalmas és érzelmekkel teli alkotás a testvéri kötelék erejéről és az igazság kiderítéséről.

Szereplők: Krisztik Csaba, Hatházi András, Nyakó Júlia, Mátray László

Bemutató: november 21. (Forgalmazó: Mozinet)

Jégvarázs 2.

A közkedvelt animáció idén novemberben végre folytatást kap. Elza, Anna, Kristoff, Olaf és Sven visszatérnek, és veszedelmes útra indulnak, hogy fényt derítsenek a titokra: vajon miért született varázserővel a jéghercegnő? Minden idők legsikeresebb filmje, az Oscar-díjas Jégvarázs ezúttal is izgalmas utazásra hívja a kicsiket, de akár a nagyobbakat is.

Szinkronok: Kristen Bell, Jonathan Groff, Idina Menzel, Josh Gad

Bemutató: november 21. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Ezeket a filmeket sem érdemes kihagyni:

Még egy animációt ajánlunk novemberre, méghozzá Terra Willy különleges kalandjait. A fiú az űrben tölti napjait kutató szüleivel, míg egy napon elszakad tőlük, mentőkapszulájával pedig egy vadregényes bolygón landol. Hogy mi történik vele a titokzatos világban, az a meséből kiderül.

Hazai alkotásokból sincs hiány novemberben, hamarosan debütál Szőcs Petra Déva című drámája is. A dévai otthonban él Kató, egy albínó lány, aki kamaszkora első nyarán igyekszik kideríteni, ki is ő valójában és mennyit ér. Nem mindennapi alkotás, ami szintén fontos üzenetet igyekszik átadni.

Az új generáció női magánügynökei gyorsak, vadak és veszélyesek. Ha a Charlie angyalai legújabb feldolgozását választjátok, izgalmas kalandokban, akcióban és poénokban lesz részetek.

A Kontroll nélkül egy német dráma, és egyben egy szívszorító történet a 9 éves Benniről, akiről lemondott az édesanyja. A szeretetéhes és nehezen kezelhető kislány nem találja a helyét, agresszív természete pedig csak még nehezebbé teszi életét, és sikeres elhelyezését. Míg a vele foglalkozók azért küzdenek, hogy jobb jövőt biztosítsanak neki, ő csak egyetlen dologra vágyik: visszakapni a számára legfontosabb személyt.

A dallamok kedvelői is válogathatnak novemberben: az Ella Fitzgerald: Just One of Those Things zenés dokumentumfilm, eddig nem látott archív felvételeken és interjúkon keresztül idézi meg a zseniális művésznő életét és zenei munkásságát. Ha viszont valami ennél is könnyebb kikapcsolódásra vágytok, akkor válasszátok a Depeche Mode: Spirits in the Forest című angol koncertfilmet, ami a zenekar 2017-2018-as Global Spirit elnevezésű turnéjának utolsó állomásán készült. Nemcsak a nagyszerű dalokért, de a rajongók személyes történeteiért is érdemes megnézni.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: HungariCom