Nem győztünk szemezgetni a jobbnál jobb újdonságok közül, melyeket a holnap kezdődő 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál apropóján válogattunk össze nektek. Olvasásra felkészülni!

Mörk Leonóra: Ködkirálynő

Jaffa Kiadó, 3490 Ft

Mörk Leonóra legújabb könyve egy különleges utazásra hív, amelyben megismerhetitek a magányos hétköznapjait élő nő küzdelmeit és elvonulását, valamint egy több száz évvel ezelőtt élő szerelmespár történetét. Mindeközben az emberi lélek legmélyére is eljuthattok, ahol nemcsak egy különös mese üzenetét, de a szeretet és gyűlölet erejét is felfedezhetitek.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Rachel Hollis: Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!

Partvonal Kiadó, 3699 Ft

„Azt hiszed, hogy mindenki másnak bejött az élet, csak Te vagy reménytelen eset? Ha igen, Rachel Hollis azt üzeni neked: ez óriási hazugság.” A szerző célja, hogy buzdítsa a nőket, vegyék a kezükbe életük irányítását és a félelmeiket leküzdve törődjenek végre mindazzal, amit valójában szeretnének. Fájdalmas őszinteség és rengeteg humor vár rátok, ha a kezetekbe veszitek a gyakorlati stratégiákat is tartalmazó kiadványt.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

V. Kulcsár Ildikó: Anyák, nagyik és más szent őrültek

Central Könyvek, 3290 Ft

V. Kulcsár Ildikó legújabb novelláskötete olyan történeteket tartalmaz, amelyekben akár ti is magatokra ismerhettek: anyák, nagyik és más szent őrültek a főszereplők, akik habár nagyon szeretnének szeretni és a kapcsolataikat a lehető legjobban alakítani, nem mindig sikerül nekik. Vajon hol akadnak el?

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Fredrik Backman: Amit a fiamnak tudnia kell a világról

Animus Könyvek, 3290 Ft

Az ember, akit Ovénak hívtak szerzőjének legújabb könyve a gyermeknevelés nehézségeit, buktatóit, ugyanakkor vicces és megható fordulatait veszi sorra. „Amikor gyerekünk lesz, az olyan, mintha markológépet próbálnánk vezetni egy porcelánboltban. Begipszelt lábbal. Fordítva felvett símaszkban. Részegen.” – szerepel a fülszövegben, ami máris elárulja, hogy egy személyes, szókimondó és végtelenül szórakoztató olvasmányról van szó.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Háy János: Kik vagytok ti? – Kötelező magyar irodalom

Európa Könyvkiadó, 7499 Ft

Példátlan írói vállalkozás Háy János kötete, ami több éves munka eredménye. A 712 oldalas könyv újszerűen és jól olvasható stílusban nyúl a magyar irodalom alkotóihoz. „Író vagyok, nem akartam más írókat szobornak látni, nem akartam szobrok közt élni. Ki akartam szabadítani őket ebből a fogságból, mert a vaspáncél csak a középkori lovagoknak áll jól, az íróknak nem. Azt akartam, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók. Hogy olyanok legyenek, mint a barátaink, a rokonaink, az osztálytársaink. (…) ” – jellemezte művét a szerző.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Dave Itzkoff: Robin

Partvonal Kiadó, 4999 Ft

A szerző negyedik könyve a legendás színészóriás, Robin Williams ellentmondásokkal teli életét foglalja össze. A szórakoztatóművész az egész világon ünnepelt humorista és színész volt, filmjeiért a mai napig rajongunk. Stílusával és egyedi karakterével mindenkit levett a lábáról, de vajon milyen volt az álarc mögött? Lenyűgöző portré, amelyben szó esik függőségről, betegségről és ami még fontosabb: az emberről.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Jan Stocklassa: Stieg Larsson titkos iratai

Animus Könyvek, 4290 Ft

„Az Olof Palme elleni merénylet az egyik leghihetetlenebb és legdöbbenetesebb történelmi gyilkosság, amellyel a munkám révén valaha – kellemetlen – kötelességem volt foglalkozni.” – nyilatkozta a szerző legújabb könyvéről, amiben az 1986. február 28-i eseményeket veszi górcső alá, továbbá olyan kérdésekkel foglalkozik, mint hogy miért kellett meghalnia az egykori svéd miniszterelnöknek vagy, hogy hova tűnt az egyetlen kulcsszereplő? A svéd krimiíró az igazság nyomába ered.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Anne Jacobs: A villa – Egy úriház. Egy nagy hatalmú család. Egy sötét titok…

Central Könyvek, 4390 Ft

Egy konyhalány és egy sármos tékozló fiú szerelmének lehettek részesei A villa olvasása közben. A fiatalok tomboló érzelmeik ellenére pontosan tudják, hogy úr és szolga kapcsolata mindig veszélyes és ritkán ér jó véget. Marie éppen ezért kosarazza ki a fiút, hamarosan azonban pártfogójának segítségével magasabb pozícióba lép: komorna lesz belőle. Lebilincselő romantikus regény, amely egy gazdag család és a cselédség életébe enged betekintést az 1910-as években.

Várható megjelenés: május 22.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek elő.

Szuna Noémi: Tea – Csészével a világ körül 

Central Könyvek, 5790 Ft

A tea az egyik legnépszerűbb ital, ami a történelem során nemzetek és kultúrák sorsát, valamint megélhetését határozta meg. Szuna Noémi a világ legismertebb és legkülönlegesebb termőterületeire kalauzol el, bemutatja a termesztés és feldolgozás folyamatát, a hagyományos teakészítési ceremóniákat és a teakultúra fejlődését is. Ha otthon vagytok a teafogyasztás világában, akkor is tartogat majd számotokra meglepő információkat a könyv.

Várható megjelenés: május 7.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek elő.

Filippov Gábor, Nagy Ádám, Tóth Csaba: Párhuzamos univerzumok

Athenaeum Kiadó, 4999 Ft

15 tanulmányt tartalmaz a Párhuzamos univerzumok, amely a jól ismert történetek (Star Wars, Star Trek, Harry Potter-széria, Deadpool, Trónok harca stb) tudományos szempontú elemzésére vállalkozik és megkísérli pedagógiai, pszichológiai, jogi, viktimológiai, csillagászati, asztrofizikai, geológiai, sőt közgazdaságtani oldalról is megvizsgálni az eseményeket. Izgalmas kiadvány, amiben többek között olyan kérdésekkel is találkozhattok, mint hogy mitől leszünk szerelmesek, lehetünk-e fiatalabbak a saját gyerekünknél és elpusztíthatja-e a Földet egy aszteroida?

A kötet további szerzői: Bokor Nándor, Flach Richárd, Gáspár Attila, Hraskó Gábor, Miyazaki Jun, Lápossy Attila, Orosz László, Pirkhoffer Ervin, Pongrácz Máté, Radó Péter, Torbó Annamária, Vancsó Éva, Vinkó József, Zsótér Indi Dániel.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Rubin Eszter: Árnyékkert

Jaffa Kiadó, 3490 Ft

Nagyjából 30 év történetét öleli fel az Árnyékkert, aminek főhősei Gyuri és Lia, akik kamaszkoruk óta szerelmesek. Összeházasodnak, az életük pedig szépen alakul: gyermekeik születnek, házat és karriert építenek, ám egy napon az otthonuk falán repedést vesznek észre. Ettől kezdve a kapcsolatuk és a közös életük is repedezni kezd, a lakhelyük pedig mintha önálló életre kelne. Szélsőséges érzelmek, titkok, megcsalás és hazugságok sora kerül előtérbe. Egyszerre szürreális és valóságos alkotás.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Pataki Éva: Férfiképmás

Athenaeum Kiadó, 3699 Ft

Pataki Éva legújabb regénye a dualizmuskori Magyarország újjászületésének idejébe repíti el az olvasót, a nagyra törő álmok és az eddig nem látott lehetőségek korába. Izgalmas történelmi regény, amiben szerepet kap a szakmai hozzáértés, de a hataloméhes összecsapások is.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

G. István László: Földabrosz

Magvető Kiadó, 1999 Ft

Egyszerre gondolati és érzéki líra a Földabrosz című verseskötet, ami az érett férfikor állapotáról tudósít. A versek mintegy álomszerű látomások érik el a közös tudattalan partjait, ugyanakkor a szavak segítségével igyekeznek megmutatni, hogyan léphetünk túl a nehézségeken. Nem csak férfiaknak ajánljuk!

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Agárdi Zsóka: Én, a nő

Jaffa Kiadó, 3490 Ft

Érzelmekkel teli szerzemény az Én, a nő, középpontban a szerelem, a hűség és a kötődés témaköreivel. Agárdi Zsóka olyan gondolatokat oszt meg, amelyek minden párkapcsolatban felmerülnek. Szenvedély, tisztelet, hála és a kétségek is részesei a férfi és a nő viszonyának, amely ha valódi megbecsülésen alapszik, csodálatos utazásra vihet minket.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Dacia Maraini: Végállomás Budapest

Jaffa Kiadó, 3990 Ft

Meglepő és izgalmas fordulatokban bővelkedik Dacia Maraini regénye, amelynek lapjain érzékletesen rajzolódnak ki a közös sorsok, az egyéni drámák, a zsidók üldöztetése, a fronton harcoló katonák végzete, valamint a túlélők és az otthoniak gyötrelmes küzdelmei. A könyvben a második világháború szörnyűségeiből ébredő Európa hangulata elevenedik meg, emellett a szerelem igazi ereje is megmutatkozik.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Richard Ford: Vadon

Athenaeum Kiadó, 3499 Ft

Hatalmas erdőtűz pusztít, a  16 éves Joe apja pedig beáll önkéntesnek az oltást végző csapatba. Mialatt távol van, a fiatal fiú észreveszi, hogy anyja kihasználja a helyzetet és széthulló házasságából egy új kapcsolatba igyekszik menekülni. A szerző jól megszokott stílusát és erőteljesen realista irányzatát ezúttal is érezhetitek.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Gill Sims: Hát persze hogy káromkodom!!! – Egy elcsigázott anya naplója 2.

Partvonal Kiadó, 3699 Ft

A vidám és szókimondó Ellen élete cseppet sem mondható kiegyensúlyozottnak: házassága meginog, a gyerekkel nehezen bír és a lakás is a feje tetején áll, ráadásul férje gyakori üzleti útjai miatt az esetek többségében egyedül kell megbirkóznia a nehézségekkel. Ha mindez még nem lenne elég, újabb kihívás is érkezik az életébe: tejes munkaidős állást kap egy cégnél. Vajon helyt tud állni az élet minden területén?

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Havasréti József: Szerb Antal

Magvető Kiadó, 5999 Ft

Olvasmányos pályakép és egyben esszéisztikus életrajz Havasréti József kötete. Hamisítatlan portré, amelyből megismerhetitek Szerb Antal életét, munkamódszerét, kedvenc olvasmányait, de magánéletének részleteit is. Kihagyhatatlan könyv, ami a az adott korszak sajátosságait is megmutatja.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Rumena Buzsarovszka: A férjem

Európa Könyvkiadó, 3499 Ft

A novelláskötetben tizenegy történetet ölel fel, amelyek mindegyikében különböző nők mesélnek a hétköznapjaikról, a férjeikről, de gyerekekről, szülőkről, kollégákról és barátokról is, néhol humorral, néhol kifejezetten tragikusan. Remek fejezetek ezek, amelyekben a mesélő nők többet mutatnak meg magukból, a titkaikból, a vágyaikból és a félelmeikből, mint azt gondolnák.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

David Mitchell: Csontórák

Európa Könyvkiadó, 5499 Ft

A 15 éves Holly csúnyán összeveszik anyjával, majd dacosan elhagyja az otthonát. Nem akar elszökni, inkább csak bebizonyítani, hogy már nem gyerek. Arra viszont nem számít, hogy távolléte alatt szörnyű tragédia éri családját, ami hatással lesz rá, a szeretteire és a jövőjére is. Érdekesség, hogy a fiatal lány sorsa további szereplők életén keresztül rajzolódik ki. A Felhőatlasz szerzője nem spórolt a misztikus elemekkel, sorsregénye meglehetősen elgondolkodtató.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Nyitókép: Getty Images

Borítók: a kiadók oldalairól