6 dolog, amit nem biztos, hogy mindenki tud a nagy nevettetőről, Robin Williamsről

A világ legismertebb nevettetője és egyik legtehetségesebb színésze volt, aki humorával mindenki szívét megmelengette. Robin Williams ma lenne 68 éves, rá emlékezünk élete kevésbé ismert momentumaival.

Gyerekkorát is átitatta a színészi játék

Robin Williams édesapja üzletkötő volt a Ford Motornál, édesanyja pedig korábban modellként dolgozott, vagy ahogyan a színész nevezte: Christian Dior-tudós volt. Mindkettejük korábbi kapcsolatából már voltak Robinnál idősebb gyerekeik, így a fiú kénytelen volt az idő nagy részében egyedül játszani. Több mint kétezer játékkatonájával szórakoztatta magát a legszívesebben, mindegyiknek külön hangot kölcsönözve.

Sokat improvizált a szerepeiben

Robin Williams nem mindig ragaszkodott foggal-körömmel a szövegkönyvhöz a szerepeiben. Rengeteget improvizált, így született meg például gyerekkorunk kedvenc meséjéből, az Aladdinból a mókás dzsin karaktere is. A színész ugyanis nem az előre elkészített forgatókönyv alapján személyesítette meg a palackból előbújó szellemet, hanem szabadjára engedte fantáziáját. Dzsini új karaktere egy 18 órás felvétel után jött világra.

Superman volt a legjobb barátja

Robin Williams és Christopher Reeve még az egyetemen barátkoztak össze, közös óráik voltak és gyakran segítették ki egymást a bajból. Miután Superman egykori megformálója egy lovas baleset miatt 1995-ben nyaktól lefelé lebénult, Robin Williams volt az első kollégája, aki meglátogatta. „Egy különösen sivár pillanatban egyszer csak kinyílt az ajtó és egy kecses ember kék bozótos kalapban és sárga sebészi ruhában beszáguldott, majd orosz akcentussal azt mondta, ő a proktológusom és meg fog vizsgálni. Robin volt az. A baleset óta először voltam képes nevetni. A régi barátom segített abban, hogy tudjam, valahogy úgyis minden rendben lesz” – írta önéletrajzi könyvében Christopher Reeve.

Súlyos függőséggel küzdött

A hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején Robin Williams kemény kokainfüggőségben szenvedett, és csak azután mondott búcsút szenvedélyének, hogy egyik jó barátja, John Belushi komikus túladagolásban meghalt. Később viszont az alkohollal adódtak gondjai, és depresszióval is küzdött.

Imádott biciklizni

A színész jóban volt Lance Armstrong biciklistával, ő keltette fel az érdeklődést a kerékpározás iránt. Robin Williams számtalan jótékonysági túrán is részt vett, és sokszor látogatta meg híres sportoló barátját a Tour de France ideje alatt.

 Nem jósoltak neki nagy sikereket

Már gimnazista évei alatt is őt tartották a legviccesebbnek a társai, ám éppen neki jósoltak a legkevesebb sikert a felnőtt életben. Ezzel szemben Robin Williamsért egy egész világ – köztük mi is – rajongott, Golden Globe-, Emmy- és Oscar-díjas színész volt.

Összeállította: F.R.

Fotó: theredlist.com

(washingtonpost.com, huffingtonpost.com, popsugar.com)