Kapcsolj ki! Szentendrei adventi vásáron, kávéházi esten vagy filmvetítésen

Leesett az első hó, ez azt is jelenti, hogy lassacskán mindenki elkezd készülődni a közelgő ünnepekre. A várakozás időszakában mi mást ajánlhatnánk kikapcsolódás gyanánt, mint andalgást a különféle hangulatos adventi vásárokon. Persze azért a melegségre és meghittségre vágyókra is gondoltunk. Részletek az ajánlóban!

Advent Szentendrén

Advent Szentendrén

A Budapest szomszédságában lévő Szentendrén december elsején megnyitja kapuit az ilyenkor szokásos adventi vásár. Nemcsak néhány meglepetést vásárolhattok meg fa alá itt, a macskaköveken lépkedve élvezhetitek a tél minden apró örömét: az ünnepi dallamok hallgatása közben ízletes forralt bort szürcsölhettek, vagy akár sült gesztenyéből is csemegézhettek. A vásár egészen december 24-ig vár benneteket. Jó közös program lehet ez a családdal és a barátokkal is! Ott a helyetek!

Időpont: 2018. december 1-24.

Helyszín: Szentendre belvárosa

Van Gogh – Búzamezők és borús égbolt között filmvetítés a VÁRkert Moziban

Van Gogh

A művészeti ismertetterjesztő filmben a világhírű festő munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a Van Gogh műveinek legnagyobb magángyűjteményével rendelkező személy, Helene Kröller-Müller szemszögéből, aki a festő közel háromszáz alkotását vásárolta fel még a 20. század elején. Az alkotás a nő életútja mentén halad, ugyanakkor végigvezeti a nézőt a De Huge Veluwe Nemzeti Park területén található Kröller-Müller Múzeum páratlan építészeti csodáin és a benne megtalálható felbecsülhetetlen értékű műalkotásokon is. Szemet kápráztató mozit láthattok, ha ellátogattok a november 24. – december 29. között szervezett négy vetítés valamelyikére!

További információk az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: november 24.; december 8.; december 15.; december 29.

Helyszín: Várkert Bazár, 1013, Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.,

Szerelmem, Szobotka / Egy megbízható úriember élete

Szobotka Tibor

Ki volt Szobotka Tibor, a József Attila-díjas író, műfordító, irodalomtörténész, akit leginkább Szabó Magda író és költő férjeként ismerünk? Ki volt ez a jóképű, tanult, tehetséges alkotó, a nők bálványa, aki 1947-ben ismerkedett meg az írónővel, majd egy év múlva feleségül vette és haláláig hűséggel lett társa lélekben, munkában, testileg, emberileg? A New York Kávéházban tartott estén többek között ezekre a kérdésekre fogtok választ kapni! Természetesen megidézik Szabó Magda személyét is, az ő műveiben is megkeresik a szerelmes férjet – így előkerül a Nyusziék, és a Megmaradt Szobotkának is. Ti ott lesztek?

További részletek az est Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. december 10. 19:00-21:00

Helyszín: New York Kávéház, 1073, Budapest, Osvát u. 2.

Advent Etyeken a Gasztrosétányon

Advent Etyeken

Az ünnepre hangolódni vágyókat, azaz benneteket is vár idén Etyeken a Gasztrosétány! Az advent jegyében december 2-án, 10 órától a borászok megnyitják pincéiket, ám a finom nedűkön kívül ínycsiklandó ünnepi fogásokkal is megvendégelnek! Hogy ne térjetek üres kézzel haza, egyedi, kézműves ajándékokat is beszerezhettek a fa alá advent első vasárnapján.

Még több információt találtok az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. december 2. 10:00-18:00

Helyszín: 2091, Újhegy, Etyek

Hozz egy Mikulás csomagot!

Szerintünk sokkal jobb érzés adni, mint kapni. Ha ti is így gondoljátok és szívesen segítenétek akár egy pici aprósággal a mélyszegénységben élő gyerekeken, akkor ott a helyetek a Kiosk Budapest idei Mikuláscsomag-gyűjtésén! November 24. és 26. között várnak benneteket a szervezők a kis kedvességekkel, amiket a mélyszegénységben és halmozottan hátrányos helyzetben élő gyerekeknek juttatnak majd el. A kérés az, hogy a csomagokba olyan édességeket, apróságokat tegyetek, amelyeket bármilyen korú és nemű gyereknek oda tudnak adni.

Részletek az eseményről ITT!

Időpont: 2018. november 24-26. 12:00 óra

Helyszín: KIOSK Budapest, 1052, Budapest, Március 15. tér 4.

Összeállította: D. E.

Fotók: az események oldalairól