A hűvös estéket és hétvégi délutánokat ebben a hónapban is érdemes lesz a legújabb mozipremiereken tölteni. A változatos felhozatalból biztosan megtaláljátok majd a kedvetekre való filmet. Mutatjuk a kínálatot!

Csillag születik

Egy különleges szerelmi történet, kiváló zenék és egy igazi popdíva vár titeket a mozikban, ha a Csillag születik című filmre váltotok jegyet. Bradley Cooper a rendezője és egyben az egyik főszereplője is a filmnek, amelynek egyes jeleneteit a 2017-es Coachella fesztiválon forgatták. A történet szerint Jackson (Bradley Cooper) valaha híres zenész volt, ám a turnézás és a mértéktelen alkoholfogyasztás miatt kevésbé fénylik már a csillaga. Amikor megismerkedik a fiatal és még ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), megváltozik az élete. Felfedezettjét maximálisan támogatja, és miközben kibontakozik közöttük egy szenvedélyes szerelem, a nő karrierje is elkezd felfelé ívelni. Vajon kibírja a kapcsolatuk a hirtelen jött hírnevet és sztárságot?

Szereplők: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Anthony Ramos

Bemutató: 2018. október 4. (Forgalmazó: InterCom)

Az első ember

Az amerikai életrajzi dráma a NASA misszióját mutatja be, amiben az ember Holdra szállását, valamint Neil Armstrong 1961 és 1969 közötti időszakát foglalja össze. A film, amelyből megismerhetitek, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és családjától, sőt az egész amerikai nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése, James R. Hansen könyve alapján készült. Mi már nagyon várjuk a bemutatót!

Szereplők: Ryan Gosling, Claire Foy, Pablo Schreiber, Kyle Chandler

Bemutató: 2018. október 18. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Patrick – Ebbel szebb az élet

Ha egy romantikus vígjátékra vágytok, amiben a házi kedvencek is feltűnnek, akkor mindenképpen üljetek be a Patrik – Ebbel szebb az élet című amerikai filmre! A főszereplő Sarah-t elhagyta szerelme, így a nő teljesen maga alatt van. Nem sokáig unatkozik azonban: hozzá kerül  elhunyt nagymamája meglehetősen elkényeztetett és rendetlen kutyáját. Az eb minden pasit felülmúl, így Sarah élete lassan, de biztosan egy hatalmas káosz lesz. Ebben a teljes őrületben viszont egyszer csak rájön, nincs is olyan rossz hatással rá a kelekótya háziállat, mint korábban gondolta… Szórakoztató és vidám élmény, valamint egy izgága mopszli vár titeket a mozikban.

Szereplők: Beattie Edmonson, Ed Skrein, Gemma Jones, Jennifer Saunders

Bemutató: 2018. október 18. (Forgalmazó: Freeman Film)

Meztelen Juliet

Egy különleges, néhol drámai, néhol egészen komikus film készült Nick Hornby regényéből. A főszereplő Annie hosszú ideje házasságban él, ám ez szemmel láthatóan nem tölti el nagy elégedettséggel. A férj egy egyetemi tanár, aki a végletekig rajong egy évtizedek óta eltűnt zenészért,  Tucker Crowe-ért. A nő emiatt úgy érzi, sosem ő lesz a legfontosabb a férfi számára, miután azonban egy dühös kommentet ír a férj által működtetett rajongói oldalra, váratlan események sorát indítja el. Duncan megharagszik, a zenész viszont e-mailben mond köszönetet a nőnek, és innentől fogva életük közös irányt vesz. Kedves, elbűvölő és kellemes filmélményt kínál a Meztelen Juliet, ne hagyjátok ki!

Szereplők: Rose Byrne, Ethan Hawke, Chris O’Dowd, Megan Dodds

Bemutató: 2018. október 11. (Forgalmazó: InterCom)

Könnyű leckék

Zurbó Dorottya (A monostor gyermekei rendezője) egy kivételes dokumentumfilmmel rukkolt elő 2018-ban. A mozi egy gyönyörű és fiatal szomáliai lány életét mutatja be, aki elszakadva családjától egy idegen helyen, Magyarországon kezd új életet, és indul el a felnőtté válás útján. A drámai filmben teljesen hétköznapi szituációkat láthatók: a főszereplő iskolába jár és igyekszik asszimilálódni, valamint elsajátítani a számára idegen kultúra szokásait, miközben a legnagyobb tabukkal is kénytelen szembesülni. Édesanyja, aki szökésében is segédkezett, a hozzá legközelebb álló személy, mégsem tudja, hogyan mondja el neki azokat a változásokat, amiken éppen keresztülmegy. Belső vívódások hadát tárja elénk a nem hétköznapi mozi, amelynek nemzetközi premierje az idei, 71. Locarnói Filmfesztiválon volt.

Főszereplő: Kafiya Said Mahdi

Bemutató: 2018. október 11. (Forgalmazó: ELF Pictures)

Amit még érdemes lesz még megnézni októberben

Ha szeretitek a francia humort, akkor semmiképpen se hagyjátok ki A belleville-i zsaru című filmet, amelyben Omar Sy amerikai kalandjait, pontosabban nyomozásait követhetitek nyomon. Szórakoztató kikapcsolódásnak ígérkezik.

Választhattok egy amerikai thrillert is, amelyben Mark Wahlberg és John Malkovich borzolja a kedélyeket. A 22 mérföld egy vérbeli akciómozinak ígérkezik. Ha kedvelitek a lehetetlen küldetéseket, a látványos és pörgős jeleneteket, amelyben a fegyveres harcok is helyet kapnak, akkor mindenképpen látogassatok el egy moziba!

Egy szívszorító és tanulságos drámát is megnézhettek októberben. Az Az a hülye szív egy különleges kapcsolatba avat be: a harmincas gazdag férfi és a tizenöt éves súlyos szívbeteg fiú közös kalandjainak lehettek a részesei. A barátság és az élet fontos kérdései is megjelennek majd a vásznon.

A néma forradalom igaz történet egy kelet-német osztályról, amelynek érettségi előtt álló tagjai kiálltak az 1956-os magyar forradalom mellett. Emiatt azonban nagy botrányt robbantottak ki az iskolában, sőt a felsőbb körökben is. Remek mozi, ami egy teljesen új szemszögből mutatja be a forradalom hatásait.

Ha a gyerkőcökkel közösen kapcsolódnátok ki, akkor válasszátok a Pelyhes – Kalandra fel! című kedves animációs mesét! Az útját kereső kismadár kalandjai szerintünk elvarázsolja majd az egész családot.

Szöveg: L. J.

Nyitókép: IMDb