A forró nyár még tart, de ha már túl vagyunk a nyaraláson, jártunk erdőben és a hegyekben, hogy kicsit hűsöljünk, és bevetettünk már szinte minden alternatív megoldást a meleg ellen, és még most is úgy érezzük, hogy tikkasztó a hőség, akkor szálljunk hajóra! A kellemes menetszél és a víz közelsége segíthet az enyhülésben.

Hajóval a fővárosban egészen a Római-partig

Akik szeretnék Budapest egy teljesen más arcát látni, azoknak abszolút ajánljuk a menetrend szerinti hajójáratokat, melyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak majd. Áthaladhatunk a leggrandiózusabb hidaink alatt, újfajta szemszögből láthatjuk a Várkert Bazárt, a Budai várat és a Parlamentet, a különleges élményeket követően pedig szépen lassan kihajózhatunk a nyüzsgő városból és elérhetünk egészen a Római-partig, ahol tovább hűsölhetünk a Duna-parton, és egy finom hekket vagy limonádét is megkóstolhatunk.

Részletek és menetrendek itt.

Irány Badacsony!

Ha nyár, akkor Balaton – legalábbis sokunknak egyet jelent ez a szezon a magyar tenger habjaival, a lángossal és a finom helyi borokkal. Ennek fényében nem maradhat ki a Fonyódról Badacsonyba tartó hajós út sem, ahol megtapasztalhatjuk milyen átszelni a csodás tavat a nyári melegben. Az egyik legnépszerűbb hajós útvonal nem hiába ennyire közkedvelt: teljesen új szemszögből lehetünk részesei a balatoni világnak, érkezésünkkor pedig bejárhatjuk a csodás Badacsonyt is. Csak ajánlani tudjuk.

Pontos menetrendet a hirbalaton.hu oldalán találtok.

Élvezzük ki a Dunakanyar szépségét!

A Dunakanyar egy teljesen egyedülálló szépségű táj, nem is lehetne jobb módon megismerni, mint hajóval. Egészen Budapesttől utazhatunk el a Duna csodás szakaszára, de választhatunk kisebb utakat is a régióból, amikkel érinthetjük Szentendrét, Visegrádot, Nagymarost, Dömöst, Zebegényt vagy a csodás Esztergomot is. Ha még mindig nem hűltünk le és újabb élményekre vágyunk, akkor javasoljuk a nagymarosi szabad strandot!

A Budapestről induló kirándulóhajók menetrendjeit itt találjátok.

Hajózni a Tiszán? Igen!

Akár a Tiszán is sétahajókázhatunk, hiszen az elmúlt években Szolnok turisztikai kínálata ezzel a programmal is bővült. Május elejétől egészen október végéig élvezhetjük a vízi kikapcsolódást, és láthatjuk teljesen más perspektívából a szőke folyót. Az egy órás úton a Tisza szolnoki szakaszát hajózhatják be az érdeklődők, akik megcsodálhatják Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja mellett a gyönyörű Tiszavirág hidat és a belvárost is. Kellemes kikapcsolódás a nyárestékre.

Részleteket az sétahajózásról az info.szolnok.hu oldalon találtok.

Szálljunk hajóra a Velencei-tavon is!

Ha kisebb volumenű és nyugodtabb hajós élményre vágyunk, akkor látogassuk meg a Velencei-tavat, ahol a térség természeti értékeit fedezhetjük fel! A letűnt nádasokat és ősi vízi világot őrző természetvédelmi területet csak hajóval lehet megközelíteni, így a március végétől október végéig tartó idényben ilyen módon fedezhetjük fel a tó eldugottabb, de izgalmas övezetét. Választhatjuk a 30 és 45 perces sétahajózást is, agárdi és velencei indulással egyaránt.

Részleteket és menetrendet a velenceitohajozas.hu oldalon találtok.

 

Szöveg: L. J.

Illusztráció: Thinkstock