Júliusban sem maradunk izgalmas mozipremierek nélkül, így a melegebb napokon is érdemes lesz beülni egy-egy filmért a hűvös vetítőtermekbe, például egy kultikus musical vagy egy animációs kaland folytatásáért. Nézzük, mik az újdonságok!

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

Tíz évvel a nagy sikerű amerikai zenés vígjáték bemutatója után végre visszatérhetünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire, hogy újra találkozzunk kedvenceinkkel. A musicalben komolyan elkalandozhatunk, hiszen az időben ugrálva megtudhatjuk, hogy a múltbéli kapcsolatok hogyan hatnak a jelenre. Az eredeti szereplőkhöz fiatal énjeik is csatlakoznak, így varázsolva izgalmassá a Mamma Mia! második részét, amiben a jól ismert ABBA-dalok is újra felcsendülnek majd. Mi már nagyon várjuk!

Szereplők: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth, Cher

Bemutató: 2018. július 19. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

https://www.youtube.com/watch?v=G_VnQWEkVfk

A hihetetlen család 2.

Folytatódik a családi animációs kalandfilm, kedvenc szuperhős famíliánk újra a mozivásznon vár a tőlük jól megszokott kalandokkal. A második részben Helen, a családanya és új munkája kerül a középpontba, így ezúttal Bobra hárul a feladat, hogy helytálljon otthon a mindennapokban. A változás nem könnyű, főleg, hogy még mindig nem tudja senki sem, hogy milyen erő lakozik legkisebb gyerekükben, Furiban. Aztán feltűnik a színen egy új gonosztevő, és a családnak ismét egy csapatként kell együtt dolgoznia. A két Oscar-díjat is nyert A hihetetlen család folytatását kicsik és nagyok egyaránt várják már.

Szereplők: Craig T. Nelson, Samuel L. Jackson, Holly Hunter, Isabella Rossellini

Bemutató: 2018. július 5. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Sodródás

Tami egy vagány és talpraesett lány, akit kalandvágya a festői Tahitire csábít, ahol aztán megismerkedik egy szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal. A két szabad szellem hamar egymásba szeret, és nem kérdés, hogy együtt vágnak neki a Csendes-óceánnak, hogy egy hajót eljuttassanak Kaliforniába. Azt viszont nem sejtik, hogy minden idők legpusztítóbb hurrikánja felé tartanak éppen. A természet lecsap rájuk, és amikor a lány magához tér, szeremét súlyos állapotban, a hajót pedig romokban találja. Magára van utalva a semmi, pontosabban az óceán közepén, ezért minden bátorságára és lelkierejére szüksége van, hogy életben maradjon és megmentse a szeretett férfit. Magával ragadó, igaz történeten alapuló kaland és dráma a Sodródás.

Szereplők: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

Bemutató: 2018. július 5. (Forgalmazó: Freeman Film)

Felhőkarcoló

Will, az egykori FBI túszmentő osztag vezetője egy baleset és hosszú kényszerpihenő után felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Megbízást kap, ezért Hongkongba utazik. Mindeközben a világ legmagasabb épülete kigyullad, amiért mindenki őt tartja felelősnek. Körözést adnak ki ellene, Will viszont tisztára akarja mosni magát, ezért elindul, hogy megtalálja a valódi felelősöket. Ha ez még nem lenne elég, még egy lehetetlen küldetés vár rá: meg kell mentenie az épületben rekedt családját. Azoknak, akik rajonganak az akciómozikért, kötelező megnézni.

Szereplők: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Kevin Rankin, Byron Mann

Bemutató: 2018. július 12. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

A Hangya és a Darázs

A Marvel Stúdió legújabb filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott kénytelen szuperhősként és apaként is viselni döntései következményeit. Igyekszik egyensúlyt teremteni a magánélete és a hősként rá nehezedő felelősségek között, de muszáj újra küldetésre indulnia. Darázs személyében társat is kap, akivel közösen vágnak bele a múlt titkainak felderítésébe. Kalandra fel!

Szereplők: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michelle Pfeiffer, Michel Douglas

Bemutató: 2018. július 26. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Amit érdemes lesz még megnézni

A fenti filmek mellett számos újdonság vár még ránk ebben a hónapban. A hó elején például a japán-szingapúri filmdrámát, a Ramen shop – Ízek a múltból című alkotást nézhetjük meg, amiben egy fiatal séf indul utazásra, hogy felkutassa családjának gyökereit és az elfeledett titkokat. Ha inkább a vígjátékokat választanánk, akkor rögtön itt a Férfiak fecskében című humoros mozi, ahol az unalmas életet élő és feleségét visszahódítani próbáló férj egy férfi szinkronúszó csoportban találja magát. A társulat éppen egy világbajnokságra készül, emellett pedig segítenek újdonsült barátjuknak a boldogság megtalálásában is. Maradjunk a vígjátékoknál, vagyis a Haverok harca című filmnél, ahol egy csapat férfi a gimis szokásait – vérre menő fogócska – eleveníti meg, de felnőttként az iskola helyett az egész országra kivetítik az évente megismételt, nem is annyira komolytalan „játékot”. Ha az animációs mesék világát választanánk, akkor mindenképpen üljünk be a Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció vetítésére. A jól ismert szereplők a harmadik részben egy „szörnyen társas” hajóúton vesznek részt, ahol Drakulára még a szerelem is rákacsint. A hónap végén sem maradunk kalandok nélkül, a Nyár című orosz-francia zenés filmben egy nyár története elevenedik meg előttünk, ahol a gitárok, a fiatalság, a rock és new wave irányzatok, de a hatalom és művészet kapcsolata is előtérbe kerülnek.

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Pinterest