Kapcsolj ki! A Kincsem Parkban, jazz-blues koncerteken, Salföldön vagy a L’art pour l’art előadásán

Különleges programokat ajánlunk ezen a héten is. A zene szerelmesei, a derbik rajongói, a művészeti programok iránt érdeklődők és a musicalek kedvelői is válogathatnak a színesebbnél színesebb kikapcsolódási lehetőségek közül.

A Jazz-Blues Garden Nap izgalmas párbajjal vár

Szabadtéri jazz és blues koncertekkel várja a zene szerelmeseit a budapesti Klauzál Ház meghitt kertje, ahol hazai zenész mesterekkel és finom budafoki borokkal is találkozhatunk. A rendezvény középpontjában a basszusgitár áll majd, és olyan előadókat láthatunk például, mint a Voodoo Papa Duo, Pálinkás Gergely és zenekara, Frey György és barátai és a Cartoon Jazz Gyárfás Istvánnal az élen. Este – a program zárásaként – pedig egy igazi basszusgitár párbaj szemtanúi lehetünk. Még több információ az eseményről a Jazz-Blues Garden Facebook-oldalán található.

Időpont: Június 30.

Helyszín: Klauzál Ház, Budapest XXII. Nagytétényi út 31-33.

Derby Fesztivál a Kincsem Parkban a futamok szerelmeseinek

„Derby Fesztivál, ahol a legendák születnek” – szól a felhívás és a kedvcsináló a rendezvény oldalán. A verseny egy egyedülálló és varázslatos élmény, ahol próbára teszi magát zsoké, tréner és hajtó azért, hogy valami egyedülállót mutasson és beírja magát a derbi történelembe. Az esemény nem csak a küzdelemről szól persze, a nézők egy nagyon látványos és életre szóló élmény részesei is lehetnek. Végignézni a versenyt és látni a győztes befutását – ahogy egykor Kincsemét is – felejthetetlen élmény. A programról bővebben a fesztivál weboldalán olvashattok.

Időpont: Június 30.

Helyszín: Kincsem Park, Budapest X. Albertirsai út 2-4.

L’art Pour Nyár Debrecenben, ahol garantált a nevetés

A L’art pour l’art Társulat jól megszokott őrült, abszurd és kifacsart humorral ellátott stílusa nyáron sem hagy cserben minket. Az esemény címét elnézve, nem is kételkedünk: Hangsúlyozottan nem karácsonyi műsor egy részben. Az előadás írói Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni frappáns beharangozóval tesznek kíváncsivá minden érdeklődőt:

Gyakran szokott arra gondolni, hogy hányat kell még aludni karácsonyig? Ha a válasz „Kalocsa”, akkor egy másik kérdésre válaszolt, ha nem, akkor két jó hírünk van!  Az egyik, hogy végre sikerült a feltett kérdésre válaszolnia, a másik, hogy a L’art pour l’art Társulat vidám, nyáresti műsorának köszönhetően néhány órára megszabadulhat a karácsonnyal kapcsolatos, nyomasztó gondolataitól, mint például a csúcsdísz.”

A társulat több nagyvárosban és több Balaton parti szabadtéri színpadon is megtalálható lesz a nyári időszakban. A debreceni előadásról bővebben a Nagyerdei Szabadtéri Játékok oldalán olvashattok.

Időpont: Július 17.

Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Salföldi Dalföld, az összművészeti fesztivál

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a rendhagyó összművészeti fesztivál a festői szépségű Salföldön. A balatoni nyár kulturális életének színfoltja, eltávolodva a nagy fesztiváloktól a Káli-medence csendes szegletében, az aprócska községben várja a kikapcsolódni és kulturálódni vágyókat. A szervező Bíró-Gombos Alapítvány olyan helyszíneken várja az érdeklődőket, mint a Pajta Galéria, a Faluház, a salföldi Iskola kertje vagy a különleges Mária Magdolna pálos kolostorrom. Idén Az ezerarcú magyar cigányság zenéje mutatkozik be, olyan előadókkal, mint a Parno Graszt, Snétberger Ferenc vagy a Dresch Mihály Vonós Quartet, de számos kiállítás és előadás is biztosítja majd a jó hangulatot. További információk érhetők el a fesztiválról a Salföldi Dalföld Facebook-oldalán.

Időpont: Július 5-8.

Helyszín: Salföld

A Notre Dame-i Toronyőr Szegeden gondolkodtat el

A közkedvelt történet idén újra látható lesz Szegeden a Szabadtéri Játékok programjában. A nagy sikerű musical – amely a világ számos országa után idén nyáron hazánkba is ellátogat – az Oscar-díjas csapat Alan Menken és Stephen Schwartz munkájából készült. A nézőket egy varázslatos párizsi forgatag fogadja, és a jól ismert történet, miszerint Quasimodo szeretne kiszabadulni a katedrális és fogva tartója, Frolló felügyelete alól, ezért megszökik. Az előadásról bővebben a Szegedi Szabadtéri Játékok boldalán olvashattok.

Időpont: Július 13-15.

Helyszín: Dóm tér, Szeged

Almádi Napok a balatoni kikapcsolódás jegyében

Tíz napon keresztül várja az Almádi Napok nevű rendezvénysorozat a Balatoni szerelmeseit. A rendezvény Balatonalmádi egyik legrégebbi kulturális eseménye, ahol a szervezők színes és tartalmas szórakozási lehetőségekkel, szabadtéri műsorokkal és koncertekkel várják a látogatókat. A zárt helyet igénylő programoknak a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár ad majd helyet. Irány a Balaton! A programsorozatról Balatonalmádi hivatalos oldalán olvashattok bővebben.

Időpont: Július 6-15.

Helyszín: Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ, Városház tér 4.

 

Összeállította: L. J.

Képek: a rendezvények oldalairól