Kapcsolj ki! Fánkfesztiválon, az első sípályák éjszakáján vagy egy jó könyvvel

Lélekben már nagyon készülünk a tavaszra, ezért jól jönnek az aktív februári programok, amelyekkel csak úgy repül az idő! A szürkeség ne tartson vissza senkit a télbúcsúztatástól, a Valentin-naptól vagy egy kis mozgástól!

A Szepes Mária Akadémia előadása

Szepes Mária, az „ezotéria nagyasszonya” gazdag szellemi hagyatékának és szemléletének megismertetését tűzte  zászlajára a Szepes Mária Akadémia, amely februártól időszakos rendezvényekkel és előadásokkal szeretné életben tartani és továbbadni az írónő tudásának lényegi elemeit. Ezen az eseményeken Mária barátai, tanítványai, pályatársai és a hasonlóképp gondolkodók adnak elő az ezotéria bölcsességéről. Február 17-én a Szepes Mária Alapítvány és a Szintézis Szabadegyetem az Akadémia első, ünnepi rendezvényén az analógiatudományokat ismerteti meg a látogatókkal szakértő előadásokon, és a témához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen keresztül. Előad többek között Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke, Ámon Angéla pszichológus, asztrológus, tarot-, szimbolikus szellemi tarot mestertanár, Katona Klári énekes, Müller Péter író, spirituális tanító, Vásáry Tamás zongoraművész és Venczel Vera színművész. Ha csatlakoznátok az eseményhez a Facebookon, itt megtehetitek.

Időpont: február 17. 10–18.30

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12–14.

II. Farsangi Fánkfesztivál

A hétvégén második alkalommal rendezik meg a Budai Farsangi Fánkfesztivált, ahol több mint nyolcvanféle hagyományos és újhullámos fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A jóféle falatokat különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok  is fűszerezik majd. A rendezvényre fánkkészítéssel, ingyenes családi programokkal és farsangi mulatsággal készülnek a szervezők. Az esemény Facebook-oldalát ide kattintva éritek el.

Időpont: február 9–11.

Helyszín: Budapest, Kőrösy József utca (az Allee Bevásárlóközpont mellett)

A szerelem hete Keszthelyen

Február 13-ától 18-áig megnyitja kapuit a keszthelyi Festetics-kastély északi szárnya, amely a hétköznapokon zárva van a nagyközönség előtt. Emellett február 14-én, szerdán A szerelem útja címmel tart ingyenes koncertet Bódis Bettina (szoprán) és Németh Bálint (tenor) a tükörteremben. További részletekért keressétek fel az esemény Facebook-oldalát!

Időpont: február 13–18.

Helyszín: Keszthely, Festetics-kastély

Sípályák éjszakája

Magyarországon szinte már mindennek van éjszakája, miért pont a síelés szerelmesei maradnának ki a mókából?! Idén először rendezik meg a Sípályák Éjszakáját az ország több sícentrumában. Eplényben a sípálya például február 14-én hajnal 2-ig várja a látogatóit, nemcsak síelésre, de sí- és snowboardoktatásra is lehet jelentkezni. Részleteket az eseményről itt olvashatók.

Időpont: február 14.

Helyszín: Eplényi Sípálya

Marceline Loridan-Ivens: És te nem jöttél vissza

„Neked talán sikerül, mert fiatal vagy, én nem fogok visszatérni.” Marceline Loridan-Ivens édesapjának szavai ezek, amelyeket 1944 tavaszán a franciaországi Drancyban mondott az akkor 16 éves lányának, mielőtt az auschwitzi, illetve a birkenaui haláltáborba deportálták volna őket. A férfinak igaza lett, lányát pedig azóta is kísértik ezek a szavak. Soha nem tudta feldolgozni, ami történt, így most megírta, egyszerűen, szikár stílusban annak az embernek, akit a világon a legjobban szeretett: a haláltáborban meggyilkolt édesapjának. Loridan-Ivens gyönyörű vallomása az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi sikere volt. A Financial Times szerin: „Loridan-Ivens az apa-lánya kapcsolat legmélyére hatol. Precíz, visszafogott mestermű.” A könyvet a 21. Század Kiadó oldalán rendelhetitek meg.

 

Összeállította: M. M.

Fotó: Archív, Facebook, Unsplash, 21.szazadkiado.hu