Kapcsolj ki! Valentin-napi programmal, filmhéttel vagy jégmajálison

Mozgalmasnak ígérkezik a február, már most alig tudunk választani a sok színes program közül. Filmhét, Jégmajális és rendhagyó Valentin-napi program is vár rátok a következő napokban – mit napokban, hetekben!

Sanghaji történetek a Hopp Ferenc Múzeumban

Mi lett Dessewffy Flóra, a Rákosi Szidi-féle pesti színitanodában tanult revütáncosnő sorsa? Vajon hány, a korban híres-hírhedt személyiség fordult meg a mai Móricz Zsigmond körtér közvetlen közelében nagy sikerrel működő Sanghay Barban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ azok, akik ellátogatnak a Hopp Ferenc Múzeum Sanghay – Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között című kiállítására. A kérdésekre kapott válaszok a részvevőkben történetekké állnak össze, melyek betekintést nyújtanak a két világháború közötti magyar és kínai kulturális kapcsolatok rejtekébe. Az esemény meghívott előadója Lenkei Júlia művészettörténész. A Facebook-eseményt itt találjátok.

Időpont: február 10. 15.00–16.30

Helyszín: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Budapest. A kiállítás nyitva 2018. április 8-áig.

Jégmajális – Sport és szurkolás télen is

Nagyszerű családi programmal várja az érdeklődőket a Jégmajális elnevezésű rendezvény Dunakeszin, február 3-án. Az eseményen többféle sportot is kipróbálhatnak a tél és a mozgás szerelmesei, lesznek ügyességi játékok, fakutyázás, jelmezes fotózás, tombola, olimpiai kvíz, korfballbemutató, hóröplabda és ingyenes korcsolyázási lehetőség. Az esemény középpontjában természetesen az idei téli olimpia áll. Kicsik és nagyok sport közben együtt szurkolhatnak a sportolóink sikereiért, és megmutathatják, hogy télen sem érdemes beragadni a négy fal közé. Az eseményhez itt csatlakozhattok a Facebookon.

Időpont: február 3. 14.00–20.00

Helyszín: a Városháza melletti jégpálya, Dunakeszi

Pál Feri Kaposváron

Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember, akinek előadásain a csillárról is lógnak a résztvevők, február 12-én Kaposvárra látogat, hogy az elégedett házasságról beszéljen aznap a Szivárvány Kultúrpalotában. Pál Ferenc atya szerint az, hogy valaki mennyire elégedett a házasságával, egyenes arányosságban áll azzal, hogy mennyire lesz tartós a kapcsolata. A résztvevők mindenekelőtt szórakoztató, tanulságos és hasznos gondolatokra számíthatnak. Részleteket itt találtok az előadásról.

Időpont: február 12. 18.00–20.00

Helyszín: Szivárvány Kultúrpalota, Kaposvár

Valentin-nap a Csodák Palotájában

 

Egy nem mindennapi Valentin-napi programmal várja az ünneplő párokat február 14-én a Csodák Palotája. Az interaktív játékok és programok során a szerelmesek még jobban megismerhetik egymást, így valódi élményekkel gazdagodhatnak. Lesz bonbonkészítés, előadás a randizás szabályairól, és Zsólyomi Zsolt egy izgalmas előadást tart, amelyben a feromonoktól a parfümökig bemutatja az illatok misztikus világát. A programról részletes leírást a Csodák Palotája honlapján találtok.

Időpont: február 14. 17.00–21.00

Helyszín: Csodák Palotája, Óbuda, Budapest

4. Magyar Filmhét

Szabó István Bizalom című filmjének vetítésével nyílik meg idén, február 7-én a 4. Magyar Filmhét. Az esemény ötnapos, ezalatt a Corvin moziban 150 filmet adnak majd, amire a közönség kedvezményesen válthat jegyet. A rendezvény programjában helyet kaptak az utóbbi évek legjobb magyar filmjei is, olyanok, mint például a Kincsem, a Brazilok, Budapest Noir és a Viszkis. Az eseményről bővebb információt ide kattintva találtok.

Időpont: február 7–11.

Helyszín: Corvin mozi, Budapest

 

Összeállította: M. M.

Fotó: Facebook, Unsplash, Thinkstock, filmhet.hu