Búcsúztassuk a januárt és köszöntsük a februárt igazán izgalmas programokkal! Mindegy, mit választunk: csendesülős koncertet, pezsgő hangulatú ruhavásárt, kolbászfesztivált vagy éppen Rossini világhíres operáját, jól fogunk szórakozni.

Hygge Vasárnap és Hang Drum koncert a Púderben

Igazán különleges program várja azokat, akik vasárnap pihenésképpen ellátogatnak a Ráday utcába, ugyanis megtapasztalhatják az igazi dán hygge életérzést. Ebben segít Szabadi Andrea és az ő csodálatos hangszere, aminek hangja pár másodperc alatt ellazít. A hangulat meghittnek ígérkezik, ez az egyik legjobb hétvégi program, amit el tudunk képzelni. Az eseményhez a Facebookon is csatlakozhattok.

Helyszín: Púder Bábszínház, Budapest, Ráday utca 8.

Időpont: január 28. 14:00-16:00

Gardrób Közösségi Vásár a Dürer Kertben

Január 28-án ismét érkezik a Gardrób Közösségi ruhavásár, ezúttal a Dürer Kertbe. A szervezők pár évvel ezelőtt gondoltak egyet, és remek lehetőséget adtak azoknak, akik megválnának megunt, kinőtt ruhadarabjaiktól. A mottójuk: „Ti hozzátok a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, mi adjuk a helyszínt és a közösséget.” Körülnézni és ismerkedni is érdemes, a jó fej emberek, és a kellemes hangulat garantált. Facebook-esemény erre!

Időpont: január 28. 11:00-16:00

Helyszín: Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

A sevillai borbély a Győri Nemzeti Színházban

Február 3-án lesz Rossini A sevillai borbély című operájának premierje a Győri Nemzeti Színházban, amit vétek lenne kihagyni! Figaro szerepében Kendi Lajost és Balla Sándort láthatjuk. Az előadásról bővebben ide kattintva olvashattok.

Időpont: február 3. 19:00

Helyszín: Győr, Czuczor Gergely utca 7.

Fonyódi Kolbászfesztivál

A fonyódi gasztrofesztivált hagyományteremtő céllal rendezték meg, először 2010-ben. Az esemény azóta is töretlen népszerűségnek örvend, mára a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai fesztiváljává vált, ahova az ország számos pontjáról és külföldről is érkeznek kolbászkészítő mesterek. Az ételek mellett jó hangulattal és ismert fellépőkkel (Csepregi Éva, Republic, Irigy Hónaljmirigy) is várják a szervezők az érdeklődőket. Az esemény Facebook-oldalát itt éritek el.

Időpont: február 2. 16:00 – február 4. 16:00

Helyszín: Fonyód

André Aciman: Szólíts a neveden

André Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, február 8-tól látható a magyar mozikban.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

 

Összeállította: M.M.

Fotók: Facebook, gyoriszinhaz.hu, Thinkstock, lira.hu