5 hazai bolhapiac, ahol fillérekből frissítheted fel a gardróbodat őszre

Nem feltétlenül kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy átalakítsátok a ruhatáratokat az őszi szezonra, az országban ugyanis számos olyan bolhapiac működik, ahol igazi kincsekre bukkanhatok. Ha a környezettudatosság szempont nálatok, amikor ruhát vásároltok, végképp érdemes végigböngészni listánkat!

bolhapiac

Divat Placc, Budapest

Szeptembertől ismét minden csütörtökön jó hangulatú esti vásárt rendeznek a divat jegyében a Klauzál téri Vásárcsarnokban, ahová bárki elviheti megunt holmijait. Kulturált környezetben, egyenesen az egykori tulajdonostól vehettek itt jó áron ruhákat, kiegészítőket. Nagyon szépen megkímélt, egyedi dolgokat találni a Divat Placcon, amely a nyári szünet után sok újdonsággal jelentkezik majd. Addig is, most vasárnap, augusztus 28-án találkozhattok vele a Piacok Napján.

Itt találjátok: 1051 Budapest, Zrínyi utca 4.

Tapolcai bolhapiac, Tapolca

Valódi időutazásban lehet részetek, ha a tapolcai bolhapiacra látogattok, amelynek első részében szinte csak ruhákból válogathattok. Szánjatok rá időt, és nézzetek át mindent tüzetesen, mert rengeteg márkás, egyedi és – ami még fontosabb – jó minőségű holmit találhattok. Egy komplett gardróbot fel lehet itt frissíteni töredékáron.

Itt találjátok: 8300 Tapolca, Nyárfa utca

Bakancsos utcai piac, Budapest

„Ami neked kacat, másnak kincs lehet” – szól a Bakancsos piac jelmondata. A Rákoskeresztúron hétvégi nyitva tartással üzemelő használtcikk-vásáron ugyan nem fogtok minden lépésnél szerelembe esni, de ha kitartóan kerestek, nagyon jó ruhadarabokat foghattok ki.

Itt találjátok: 1173 Budapest, Széncinke utca

Ecseri piac, Budapest

Igazi kincsvadászoknak ajánljuk! Az egyik legismertebb használtáru-piac az országban, ahol végeláthatatlan portéka közül válogathattok. Igazi ritkaságokat találhattok itt (is), ha kitartóan kerestek. Ha nem akartok lemaradni egy-egy jó fogásról, érdemes már egészen korán kilátogatnotok. Az Ecseri nyüzsgő világa szerintünk mindenkit magával ragad.

Itt találjátok: 1194 Budapest, Nagykőrösi út 156.

Lengyel piac, Veszprém

Veszprém szélén, egy óriási területen működik évtizedek óta a Lengyel piac, ahol tényleg minden megtalálható, amire az embernek szüksége lehet – a ruháktól kezdve, a bútordarabokon át, egészen a horgász felszerelésekig, vagy szerszámokig. A piacnak nagyon különleges hangulata van, többek közt ez az, ami vasárnaponként tömegeket vonz oda. Alkudozni ne felejtsetek el!

Itt találjátok: 8200 Veszprém, Házgyári út

Szerző: F.R.

Illusztráció: Thinkstock