Kapcsolj ki! Hollókői piknikkel, filmfesztivállal és makramé készítéssel

Az előttünk álló napokban és hetekben sem fogunk unatkozni: Hollókőn a húsvéti locsolkodás izgalmait pihenhetjük ki egy kellemes piknikkel, Szegeden pedig a város híres szülötte, Zsigmond Vilmos tiszteletére rendezett filmfesztiválon vehetünk részt. De Budapesten is izgalmas programok várnak...

Hollókői Piknik

A hollókőieknél régi hagyomány a húsvéti locsolkodás utáni regenerálódás. A hét-nyolc alsószoknya viselésében megfáradt lányok és a vödrök emelésében megfáradt férfiak, mind-mind alig várják, hogy május közepén “azon a szép zöld gyepen” egy kicsit elheverjenek. Egy pohár rosé az egyik kézben, palóc lepény a másik kézben, miközben a tavaszi nap feltölt minket energiával. Mi kell még?

Bővebb információt az esemény Facebook-oldalán találtok.

Időpont: Május 13-14.

Helyszín: 3176 Hollókő, Rákóczi u.

Projekt #23 – Szépség

A Projekt Showroomban igyekeznek minden oldalról körüljárni a szépségápolás témakörét, hogy egyéni, személyre szabott megoldást nyújthassanak minden érdeklődőnek, kortól, pénztárcától és még nemtől is függetlenül. Mindezt a tudatosság jegyében. A 23. projekt közel 30 különböző márkát mutat majd be, csak a legjobbak közül válogatva. Lesznek közöttük olyanok, amelyekkel már találkozhatott az avatottabb közönség, de sok olyan is, amely csak professzionális kozmetikákban, vagy akár csak külföldön volt elérhető – mindeddig. A boltban szakmai tanácsot is kaphattok, Felmer Dóra kozmetikus segítségével pedig minden érdeklődő egyénileg is megismerheti saját bőrét és az annak leginkább megfelelő megoldásokat.

Ha érdekel a kezdeményezés, itt tudtok további érdekességeket olvasni róla. 

Időpont: Május 6-20.

Helyszín: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 29.

Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

Szegeden egy egész fesztivált rendeznek Zsigmond Vilmos tiszteletére. Az esemény egyik legfontosabb célja, hogy a szegedi származású, Oscar-díjas operatőr emlékét, művészetét ébren tartsa, munkásságát, személyiségét minél szélesebb körben megismertesse. Kísérő rendezvényként retrospektív sorozatot mutatnak be Zsigmond Vilmos alkotásaiból, valamely alkotói korszakának egy-egy kiemelt filmjére koncentrálva, és még számos izgalmas programmal készülnek a szervezők.

A részletes műsort itt találjátok. 

Időpont: Május 10-13.

Helyszín: Belvárosi Mozi, 6720 Szeged, Vaszy Viktor tér 3.

Makremé virágtartó workshop

Ugye ti is szeretitek növényekkel dekorálni az otthonotokat? A workshopon elsajátíthatjátok a makramé technika alapjait, majd elkészíthetitek saját dizájnos virágtartóitokat. Minden, amire szükségetek lesz, azt a szervezők biztosítják, a nap végén pedig hazavihettek egy általatok elkészített egyedi és dizájnos makramé virágtartót. A csodás virágdekoráció minden alkalommal vidámságot fog csempészni a napotokba és az itt tanultakat később is tudjátok majd hasznosítani.

Még több információt a részvételi díjról és minden fontos tudnivalóról az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Időpont: Május 28.

Helyszín: Budapest, Városliget

Japán napok Budapesten

Japán csodálatos és magával ragadó színei és kultúrája elevenedik meg a kétnapos ünnepségen. A cél, hogy minél több ember megismerkedhessen a hagyományos japán értékekkel. Lesz többek közt kimonó és jukata bemutató Vihar Judit magyarázataival, teaceremónia, kardbemutató, koncertet ad a Kiyokito Taiko dobzenekar és a japán konyha szerelmeseinek is rengeteg izgalmas dologgal készülnek. Ez azonban nem minden!

A részletes programot itt találjátok. 

Időpont: Május 12-13.

Helyszín: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 1062 Budapest, Andrássy út 103.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: facebook.com/IloveHolloko, facebook.com/projektshowroom, facebook.com/pg/zsigmondvilmosfilmfest, facebook.com/Makrafun, facebook.com/hoppmuseum