Visszatérnek a Trainspotting szereplői, megelevenedik A szépség és a szörnyeteg, sőt, Aprajafalva lakói is meghódítják a mozivásznat. És ez még csak néhány példa azok közül a márciusi bemutatók közül, amiket már nagyon vártunk.

Trainspotting 2. (T2 Trainspotting)

Szereplők: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner

Húsz évvel ezelőtt a négy edinborough-i srác története valami újat hozott a mozifilmek világába, hiszen a rendező, Danny Boyle a durva valóságot ötvözte a fanyar humorral. Most a srácok visszatérnek, és újra akcióba lendülnek, bár egyértelműen úgy tűnik, hogy felnőniük és a drogról leszokniuk még mindig nem sikerült. Az első rész kultuszát szerintünk nehéz lesz felülmúlni – vagy legalább szinten tartani – kíváncsiak vagyunk, milyen újat tud mutatni a rendező és a színészek!

Bemutató: március 2.

Némaság (Silence)

Szereplők: Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver

A 17. század közepén két portugál szerzetes Japánba utazik, hogy megtalálják mentorukat Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson), aki a szóbeszéd szerint megtagadta a hitét. A két ifjú jezsuitának (Andrew Garfield és Adam Driver) nem csak azt kell megértenie, hogy az országban más szabályok uralkodnak mint Európában, hanem azt is, hogy mindez akár az életükbe is kerülhet, hit ide vagy oda. Mindig érdeklődve fogadjuk az olyan történeteket, ahol kétkedés üti fel a fejét, ez a mostani felállás pedig különösen érdekes lesz, hiszen a keresztény hittel és Istennel szemben támadnak kételyei Andrew Garfield karakterének.

Bemutató: március 16.

A szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast)

Szereplők: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Ewan McGregor, Emma Thompson, Stanley Tucci

Amióta felröppentek az első hírek a klasszikus Disney-mese újabb élőszereplős változatáról, tűkön ülve vártuk, hogy végre a mozikba kerüljön. És most végre eljött a mi időnk! A történet a régi, Belle-t (Emma Watson) az okos, szép és független lányt kastélyába zárja az elátkozott szörnyeteg, aki valaha egy érző szívű herceg volt. Tudjuk, hogy a mondanivaló kissé közhelyes, de kárpótlásul elég megnézni a stáblistát: igazi színész-kavalkád vonul fel azért, hogy a nézőnek ne tűnjön fel ez az apróság.

Bemutató: március 23.

Élet (Life)

Szereplők: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson,

Egy kutatócsapat a Marsról érkező űrszonda befogása közben idegen életformára bukkan, ami által végre bebizonyosodhat, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. De az emberi meggondolatlanság ékes példája, hogy nem számolnak minden lény elsődleges ösztönével: a túléléssel, bármi áron. Kétes érzelmek munkálkodnak bennünk a filmmel kapcsolatban, mert bár az alapkoncepciót érdekesnek találjuk, a megvalósítás lehet, hogy átcsúszott A nyolcadik utas: a Halál remake-szerűségbe.

Bemutató: március 23.

https://www.youtube.com/watch?v=dJ3FHkFVu-s

Menedék (The Zookeeper’s Wife)

Szereplők: Jessica Chastain, Daniel Brühl, Jonah Heldenbergh, Michael McElhatton

1939-et írunk. Antonina Żabińska (Jessica Chastain) és a férje, Dr. Jan Żabiński (Jonah Heldenbergh) vezetik és gondozzák a virágzó Varsói Állatkertet, de amikor hazájukat megszállják a nácik, életük egyetlen nap leforgása alatt megváltozik. A házaspár az ellenállásnak kezd dolgozni, de azzal, hogy vállalják, hogy életeket mentenek, egyúttal a sajátjukat is veszélybe sodorják. Az igaz történet alapján készült film Antoninára fókuszál, aki mindent egyetlen lapra tett fel, hogy megvédje azt, ami fontos számára. Minket finoman szólva kilóra megvett az előzetes, a filmtől is sokat várunk.

Bemutató: március 30.

Hupikék törpikék – Az elveszett falu (Smurfs: The Lost Village)

Szereplők (hangok): Demi Lovato, Rainn Wilson, Mandy Patinkin, Jack McBrayer, Danny Pudi, Joe Manganiello

A gyerekek kedvenc hupikék barátaira nagy kaland vár: Törpilla, Törperős, Okoska és Ügyifogyi elindulnak, hogy megkeressék az elveszett falut és megtudják, miért Törpilla az egyedüli lány egész Aprajafalván. Ám a dolog törpénetesen nehezebbnek bizonyul, mint ahogyan azt kitörpölték, és lehet, hogy még az életben maradásukat is veszélyezteti – Hókuszpók nagy örömére! Ha ez nem csigázza fel a kicsiket, akkor semmi. ;)

Bemutató: március 30.

https://www.youtube.com/watch?v=mPAXmiV6HrY

Magyar vonalon

Szinte egymást érik a magyar filmpremierek a hónapban, több olyan alkotást is bemutatnak, amit kíváncsian várunk. Érkezik a Testről és lélekről (premier: március 2.), ami egy érdekes alternatíváját mutatja be az ismerkedésnek, A fehér király (premier: március 9.) Dragomán György könyve alapján, ami egy disztópikus diktatúrába kalauzolja el a nézőt, végül pedig a Kincsem (premier: március 16.) kedvenc csodalovunk története új köntösben. A három film előzetesét korábbi cikkünkben nézhetitek meg.

És amivel még érdemes számolni

A mozikínálat sokszínűségének hála nem fér be az összes általunk érdekesnek tartott film a TOP5-be (vagy ezúttal a TOP6-ba), ezért hadd emlékezzünk meg egy-egy gondolat erejéig két másik márciusi bemutatóról is. Az egyik a Logan – Farkas (Logan, premier: március 2.), az X-Men filmek mutánsának legújabb története, a másik a Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island, premier: március 9.) című film, ami a King Kong-filmek legújabb generációját hívja életre – rajongóknak mindkettő kötelező! ;)

Szöveg: D.A.

Fotó: IMDb