20 film, amit látni kell 2017-ben

Smink és kosztümök, rendben. Fények, rendben. Történet rendben. Induljon a csapó!

Jackie

Sokan, sokféleképpen feldolgozták már az egykori First Lady életét, de egyik sem koncentrált kifejezetten az elnök meggyilkolása utáni időszakra. Darren Aronofsky rendezőtől sokat várunk, ahogy Natalie Portmantől is, aki első ránézésre akár Jackie inkarnációja is lehetne.

Bemutató: február 9.

T2: Trainspotting

Hát ismét itt vannak Mark „Rent” Renton és kábítószeres barátai: húsz évvel a kultikus első rész után Danny Boyle rendező megint összehozta a csapatot! Nem lőjük le a poént, ha elmondjuk, a srácok – már ha egy csapat negyvenes férfit említhetünk így – még őrültebb szituációkba keverednek, mint az első részben, ahogyan azzal sem, ha eláruljuk, drogokból ezúttal sem lesz hiány.

Bemutató: február 2.

Holdfény (Moonlight)

Elnyerte a Golden Globe-díjátadó legjobb filmdrámájának járó címet és nagy esélyekkel indul az Oscar-díjért is a Moonlight, ami egy drogfüggő anya által nevelt fekete kisfiú férfivá érését mutatja be. Minket már meggyőzött, hogy érdemes jegyet váltani rá.

Bemutató: február 16.

A régi város (Manchester by the Sea)

Nem tudjuk – és nem is szeretnénk soha megtudni –, mi történne, ha a testvérünk halála után nekünk kellene kamaszodó unokaöcsénkért felelősséget vállalnunk, Casey Affleck azonban pont ebbe a helyzetbe kerül A régi városban. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a forgatókönyv nagy eséllyel indul az Oscar-szobrocskáért, már csak ezért is szemmel tartjuk.

Bemutató: február 23.

A szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast)

Úgy áll a helyzet, hogy hiába nőttünk ki a tündérmesékből, egy olyan klasszikust, mint A szépség és a szörnyeteg nem hagyhatunk ki. Az élőszereplős feldolgozásra nem mindennapi csapattal erősítenek rá, itt lesz Emma Watson, Dan Stevens – talán leginkább a Downton Abbey Matthewjaként ismerik a magyar nézők –, Kevin Kline, Josh Gad, Emma Thompson, Ian McKellan, Ewan McGregor és ez csak a kezdet. :)

Bemutató: március 23.

https://www.youtube.com/watch?v=tMXjCY8NKmc

A kör (The Circle)

Milyen lenne egy olyan világban élni, ahol nem létezik privát szféra? Dave Eggers bestsellere ezt a témát boncolgatja, ami már önmagában is kellőképpen felcsigázott minket, azonban Emma Watson és Tom Hanks nevét további garanciának tekintjük egy igazán érdekes sci-fi adaptációhoz.

Bemutató: április 28.

A galaxis őrzői 2. (Guardians of the Galaxy Vol. 2.)

Csak egyet kérdeznénk: vajon mi történik, ha kis Groot megnyomja a piros gombot? Persze azon túl, hogy halált hozna a főszereplőkre?  A Marvel-univerzum vígjátéka ezúttal is fergeteges és fekete humorral teli pillanatokat ígér.

Bemutató: május 4.

Baywatch

Piros bikinik, szerelmek és nagy életigazságok. A 90-es évek egyik meghatározó kultuszsorozatát ez a három szó tökéletesen jellemzi, pont emiatt nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan tudták átültetni egész estés mozifilmbe a vízimentők történetét. A trailer alapján nem kevés humorral és izommal készültek…

Bemutató: május 25.

Wonder Woman

Az esélyegyenlőség jegyében komolyan örülünk annak, hogy az új DC képregény adaptációban nem Batman vagy Superman térnek vissza, hanem Wonder Woman, azaz Csodanő, mert végre bebizonyosodik, hogy a hölgyekből is lehet szuperhős. Reméljük a harcos amazon, jó példaként fog elöl járni a mozistúdióknál!

Bemutató: június 2.

Verdák 3. (Cars 3.)

Villám McQueenre ezúttal nem kisebb feladat vár, mint a legújabb generációs autók között bizonyítani, hogy ő minden idők legjobb versenyzője! Mi az első sorból fogunk szorítani, hogy sikerüljön a címét megvédenie, akárcsak – vélhetően – sok-sok gyerek. :)

Bemutató: június 15.

Gru 3. (Despicable Me 3.)

Az aranyszívű, ex-szupergonosztevőre és minyonjaira új feladat vár: meg kell menteniük a világot egykori ellenfelüktől, a vállalhatatlan hajú, ósdi bajszú, gumilábú Balthazar Brattől. Az első és a második rész is nagy kedvencünk, tehát a harmadik sem maradhatott le a toplistáról. ;)

Bemutató: június 29.

https://www.youtube.com/watch?v=PnedEYq7geo

Dunkirk

Ha nem emlékeznétek, a dunkerque-i csata a második világháború egyik nagy ütközete volt a La Manche csatorna partján, a francia-brit szövetséges csapatok óriási vereséget szenvedtek a német haderőktől. A tíz napig tartó ütközetet bemutató mozi nem átlagos háborús film lesz, erről Christopher Nolan rendező, és Kenneth Branagh gondoskodnak.

Bemutató: július 21.

https://www.youtube.com/watch?v=0q7a3iRkQGU

A szárnyas fejvadász 2. (Blade Runner 2049)

Látványvilágból és színészfelhozatalból csillagos ötös járna a film második részének, de kíváncsiak vagyunk, hogy az új történet, az új replikánsokkal és az új nyomozóval ­– akit korábbi címlapsztárunk, Ryan Gosling alakít –, túl tudja-e szárnyalni a 35 évvel ezelőtti alaptörténetet.

Bemutató: október 5.

Snatched

15 év után Goldie Hawn visszatér a mozivászonra! Amy Schumer édesanyját fogja alakítani, akivel közös vakációra indulnak, ám az utazás nem úgy alakul, ahogyan azt anya és lánya elképzelik. A generációs különbségek pellengérre állítása a két komika tolmácsolásában szerintünk garancia a jókedvre.

Bemutató: még nincs dátum

Alien: Covenant

Nehéz már újat mutatni az Alien-filmek hosszú sorában, de Ridley Scott idén megpróbálja: tulajdonképpen az eredeti trilógiának nyit egy új fejezetet és annak előzményébe kalauzolja el a nézőket, akárcsak a 2012-es Prometheusban. Meglátjuk, sikerül-e neki felcsigázni a rajongókat egy újabb jövőbeli küldetéssel.

Bemutató: május, pontos dátum még nincs

https://www.youtube.com/watch?v=HESqmqvXoCM

Star Wars: Episode VIII.

A nyolcadik Csillagok háborúja filmről eddig csak egyetlen információ szivárgott ki, hogy Leia hercegnő fontos szerepet játszik benne. A hírek szerint ebben az epizódban Carrie Fisher még szerepel a filmben, őszintén sajnáljuk, hogy a 9. részben nagy valószínűséggel már nem. :(

Bemutató: december 14.

star-wars

Thor: Ragnarök

Szakmánkból adódóan nem lehetünk elfogultak egyetlen filmmel szemben sem, de az igazság az, hogy a Thor 3. részét tűkön ülve várjuk. Bár előzetes még nincs hozzá, annyit azért kikövetkeztettünk a cím és a skandináv mitológia alapján, hogy a világ végén vívott csatának lehetünk szemtanúi az új epizódban.

Bemutató: még nincs dátum

thor

Budapest Noir

Kondor Vilmos detektívregénye végre a vásznon is életre kel, Kolovratnik Krisztián alakítja Gordon Zsigmond újságírót, aki egy meggyilkolt prostituált ügyében nyomoz. Mi már nagyon várjuk, vajon sikerül-e végére járnia az esetnek!

Bemutató: még nincs dátum

budapest-noir

A setét torony (The Dark Tower)

Matthew McConaughey, Idris Elba, a rendezői székben pedig Nikolaj Arcel, A tetovált lány forgatókönyvírója. Ez a három név elég meggyőzően hangzik ahhoz, hogy a legújabb Stephen King-adaptáció bemutatóját bevéssük a naptárunkba, amint meglesz.

Bemutató: még nincs dátum

setét-torony

Yeh Din Ka Kissa

The Story of the Day és The Meyerowitz Stories címen is jegyzik az Adam Sandler, Ben Stiller, Emma Thompson és Dustin Hoffman nevével fémjelzett komédiát, ami egy elhidegült New York-i család életét mutatja be. Nem kételkedünk benne, hogy ez nevetésben gazdag perceket okoz majd a nézőknek.

Bemutató: még nincs dátum

Yeh-Din-Ka-Kissa

Összeállította: D.A.

Fotó: IMDb, dailymail.com