Kapcsolj ki! Lélekerősítés V. Kulcsár Ildikóval és Pély Barna-koncert is lesz a napokban

Tovább folytatódik a farsangi szezon: országszerte több helyen – így Szegeden és a Vajdahunyadvárban is – izgalmas télbúcsúztató programokkal várnak. Akinek azonban egy kis lélekmelengetésre lenne szüksége a nagy hidegben, annak kolléganőnk, V.Kulcsár Ildikó előadását és Pély Barna koncertjét ajánljuk.

Lélekerősítő előadássorozat V.Kulcsár Ildikóval Gyöngyösön

Mertek-Szeretetnyelvek-Ossz-Plakat-A0A Gyöngyök Mátra Művelődési Központ három egymáshoz kapcsolódó előadással lepi meg a lélekben és szeretetben erősödni vágyó közönségét. Január végén Pál Ferenc beszélgetett a hallgatósággal „Végre megint értjük egymást” címmel. Február 24-én, 18 órakor V. Kulcsár Ildikóval találkozhat a közönség az „Egy korty derű, avagy a szeretet szorításában” című műsorán, márciusban Böjte Csaba szól majd a résztvevőkhöz ismét a szeretet nyelvén.

További információkat innen szerezhettek.

Időpont: Február 24. 18 óra

Helyszín: Gyöngyök Mátra Művelődési Központ, 3200 Gyöngyös, Barátok tere 3.

Farsangi Forgatag a Vajdahunyadvárban

Farsangi Forgatag

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban fergeteges programokkal, zenével és finomságokkal űzik el idén a telet. Február utolsó hétvégéjén a kiállítások megelevenednek, és minden a feje tetejére áll. A múzeumba lépve bárkivel könnyen megeshet majd, hogy egy pásztorral, egy füvesasszonnyal vagy esetleg egy vadásszal és kutyájával találkozik össze. Élő múzeum, tárlatvezetések, kézműves foglalkozások, mesejáték, népi játszóház fakörhintával, koccintással egybekötött „pincetúra”, jósda, kézművesek vására és jelmezes mulatság várnak egész hétvégén! Minden belépőjegy mellé forralt bor vagy tea jár a felnőtteknek, és arcfestés a gyerekeknek.

A farsangról az esemény Facebook-oldalán tájékozódhattok.

Időpont: Február 25–26.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum – Vajdahunyadvár, 1146 Budapest, Városliget

A fehér király premier előtt az Urániában

16711659_1343584182351397_5049168499942544817_n

A Dragomán György sikerregényéből készült film, A fehér király az országos bemutató előtt egy héttel már megtekinthető az Urániában, sőt, a vetítés után beszélgetést tartanak az íróval! A film cselekményének középpontjában a 12 éves Djata áll, aki a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása…

Jegyeket itt válthattok a vetítésre.

Időpont: Február 28. 19:30

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

Pély Barna koncertje Baján

pely_barna_koncert

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja. Énekes-zeneszerzőként nyitottság és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Ezen az akusztikus koncerten egy lábdob-szerű stomp box, egy looper és egy finoman effektezett blues gitár lesz nála, ami bőven elég ahhoz, hogy képzeletben táncra perdüljön a szívünk, vagy éppen a bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe.

A koncertre itt válthattok jegyeket.

Időpont: Február 18. 22:00

Helyszín: Armstrong Jazz & Rock Club, 6500 Baja, Türr István u.1/a.

Miért ne kiabáljunk a gyerekkel? Vida Ágnes babapszichológus előadása

16142669_1159659077465414_1092377902424897635_n

Vida Ágnes babapszichológus, blogger, online marketing szakértő, aki ezúttal gyakorlati példákkal, élethelyzetekkel teli interaktív előadást hoz nekünk, melyben szó esik érzelmekről, fejlődési szakaszokról. Egy biztos, más szemlélettel, más látásmóddal fogunk az előadás után hazatérni, és remélhetőleg nem csak a tízig számolás módszere fog minket türelemre, szelíd szóra és akár eltérő nevelési utakra terelni. Ebben az előadásban ugyanis Vida Ágnes rámutat azokra a tényezőkre, amik miatt nem figyel a gyerek a szüleire, és ami arra készteti a felnőttet, hogy emelt hangon kommunikáljon vele.

Innen még több hasznos információt szerezhettek az előadásról.

Időpont: Február 23.

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

Télbúcsúztatás Szegeden

16388110_1426644714073479_8085195425807890178_n

A hagyományokhoz híven nemcsak Mohácson, hanem Szegeden is elbúcsúztatják a telet. Február 18-án a Szent István téren jobbnál jobb kulturális programokkal várják a látogatókat, lesz többek közt kézműves foglalkozás, télbúcsúztató galambreptetés, interaktív bábjáték és zenés felvonulás is.

A programról bővebben itt olvashattok!

Időpont: Február 18.

Helyszín: 6721 Szeged, Szent István tér

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: facebook.com/felelosszulokiskolaja, facebook.com/varoskepespiac, facebook.com/pelybarna, facebook.com/UraniaBudapest, facebook.com/mezogazdasagimuzeum, gyongyok.com