Arra gondoltunk, hogy idén karácsonyra mozijegyet kérünk, mert annyi jó filmet tartogat a hónap, hogy nem győzzük majd anyagilag, egyet kiválasztani pedig olyan lenne, mintha a szüleink közül kellene rámutatni a kedvencünkre, ami lehetetlen.

Szövetségesek (Allied, 2016)

Szereplők: Brad Pitt, Mariaon Cottilard, Lizzy Caplan, Charlotte Hope, Raffey Cassidy

Max Vatan (Brad Pitt) hírszerzőtisztet Észak-Afrikába vezénylik egy veszélyes küldetésre, ahol a francia ellenálló, Marianne Beausejour (Marion Cottilard) lesz a társa. Az ellenséges vonalak mögött azonban nem csak veszedelem, hanem szerelem is rejtőzik, és a háború végeztével együtt költöznek Londonba, ahol családot is alapítanak. Az idill kárpótlásnak tűnik egy ilyen megbízatás után, de Max főnökei azzal gyanúsítják meg Marianne-t, hogy német kém, ha pedig ez bebizonyosodik, a férfire vár a feladat, hogy kivégezze. Izgalom a maximumon!

Bemutató: december 1.

Halj már meg! (Halj már meg!, 2016)

Szereplők: Kováts Adél, Ónodi Eszter, Pájer Alma Virág, Csákányi Eszter, Hegedűs D. Géza, Cserhalmi György, Törőcsik Mari

Egy hatvanas éveiben járó mozdonyvezető hirtelen meghal, ám kiderül, hogy korántsem az az ember volt, akinek a felesége és a környezete hitte: szeretőt tartott, van egy törvénytelen lánya, sőt, kétes üzleteket folytatott a munkája során. Érthető, ha mindenki arra kíváncsi, hogy kit szeretett igazából a férfi, és hol rejtegeti élete gyümölcsét. A válaszokért egészen a nyolcvanas évek végéig, azaz a szocializmus utolsó évtizedéig kell visszanyúlnia a kíváncsiskodóknak. Ennyi remek magyar színészt, egy csokorban ritkán látni. ;)

Bemutató: december 1.

Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story, 2016)

Szereplők: Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Donnie Yen, Forest Whitaker

Az Egy új remény időszámítása előtt járunk, a Galaktikus Birodalomban, ahol egy csapat ellenálló – élükön Jyn Ersoval (Felicity Jones) – úgy dönt, hogy ellopja a Halálcsillag tervrajzait, mielőtt a birodalmiak használni tudnák. Nem ismételnénk magunkat, azt gondoljuk, hogy korábbi cikkünk hűen tükrözi, miért várjuk annyira. :)

Bemutató: december 15.

https://www.youtube.com/watch?v=RdZRJbIf8eA

Énekelj! (Sing, 2016)

Szereplők/hangok: Scarlett Johansson, Taron Egerton, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, John C. Reilly

Buster Moon, az egykor szebb napokat látott színház igazgatója egyetlen reményt lát arra, hogy megmentse szeretett intézményét: egy olyan énekversenyt, aminek mindenki a csodájára jár. Ötlete sikert arat a városban élők körében, a lakók apraja-nagyja jelentkezik, hogy hazavigye a fődíjat, de a legjobb öt versenyző közé nem mindennapi figurák kerülnek be: egy egér, a simulékony hangjával, egy tini elefánt, aki retteg a reflektorfénytől, egy malac anyuka, akit otthon 25 csemetéje vár, egy gorilla, aki szeretne családja bűnöző életviteléből kiszakadni, és egy tarajos sül, akinek párkapcsolati problémái vannak. Aranyos állatok és zenés produkciók: külön-külön is szeretjük őket, de biztosak vagyunk benne, hogy mindez együtt nagyot fog szólni!

Bemutató: december 22.

Váratlan szépség (Collateral Beauty, 2016)

Szereplők: Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet, Michael Peña, Helen Mirren, Keira Knightley

Ritka az olyan cégvezető, aki otthon és a munkában is a legjobb formáját tudja nyújtani, de Howard Inlet (Will Smith) ilyen. A beosztottjai odáig vannak érte, mert mindig mindenkihez van egy jó szava, de a figyelme középpontjában egyértelműen a kislánya áll, akiért – mint általában az apukák – teljesen odáig van. Amikor azonban tragédia történik Howard családjában, a férfi teljesen kifordul magából, és a világmindenséget kezdi el hibáztatni a történtekért. A barátai, újabb halálesettől tartva, úgy döntenek, segítenek neki, hogy szembenézzen az élettel. A témát így vagy úgy már boncolgatták, de ez egy egészen új perspektíva lesz, kíváncsian várjuk, mit sikerül belőle kihozni.

Bemutató: december 22.

https://www.youtube.com/watch?v=HL0c8rg6x44

És a ráadás

Mint mindig, most sem tudtuk az összes jó filmet felsorakoztatni ajánlónkban, de van még néhány történet, amit ajánljuk a figyelmetekbe. Az Én, Daniel Blake (I, Daniel Blake) című filmet, december 1-től vetítik a mozik, A démon arca (Incarnate) december 8-án kerül a filmszínházakba, az Assassin’s Creed (Assassin’s Creed) premierje pedig december 29-én lesz.

Szöveg: D.A.

Fotó: IMDb