Novemberben is mozizunk! 6+2 filmpremier, amit már nagyon vártunk

Igazi Harry Potter-rajongóként mi legjobban a Legendás állatok és megfigyelésükre vagyunk kíváncsiak – hurrá, már csak tizenhármat kell aludni addig –, de a novemberi filmkínálat más gyöngyszemeket is tartogat.

Doctor Strange (Doctor Strange)

Szereplők: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen

A Marvel-univerzum legújabb szuperhőse végre bemutatkozik – mi már nagyon vártuk! :) Dr. Stephen Strange egy szörnyű autóbaleset túlélője, akin a hagyományos orvoslás már nem segít, így a férfi egy titokzatos himalájai enklávéhoz fordul, hogy meggyógyuljon. Ám a hely nem pusztán az orvoslás, hanem a hadviselés melegágya is, az itt élők folyton hadban állnak a pusztító sötét erőkkel. A doktor maga is választás elé kerül: új szuper erejét bevetve segít a világ valaha élt legerősebb mágusának a túlélésben, vagy visszatér régi életéhez, amit vagyon és népszerűség jellemez.

Bemutató: november 3.

Az eljövendő napok (L’avenir / Things to Come)

Szereplők: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka, Edith Scob, Solal Forte

Kedveljük az újrakezdésről szóló filmeket, ezért nyert meg minket Az eljövendő napok is. Nathalie középiskolai filozófiatanár, aki szenvedélyesen szereti a munkáját, életét ez és a családja töltik ki, akik néha furcsák és szarkasztikusak – ahogy a francia filmekben megszokhattuk –, ám mégis összetartanak. Vagy mégsem? A békés idill egy pillanat alatt összeomlik, amikor Nathalie férje 25 év házasság után bejelenti, hogy van valakije és a nő az idős anyját is elveszíti. A szabadság érzése bénító félelemmel szakad Nathalie-ra, de amikor rájön, hogy szinte mindent elölről kezdhet, egyszerre nem is tűnik annyira ijesztőnek az ismeretlen út.

Bemutató: november 3.

Érkezés (Arrival)

Szereplők: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O’Brien

A legtöbb idegenekről szóló film csak arra épít, hogy milyen szándékkal érkeznek hozzánk a földönkívüliek, de az is kérdés, hogy egyáltalán hogyan tudnánk velük kommunikálni, ha ez megtörténne. Az Érkezésnek azonban ez a kiindulópontja és lényege is: Dr. Louise Banks nyelvészprofesszor elismert szakember, akit az amerikai katonaság arra kér fel, hogy közvetítsen a Földet megszálló idegenek és az emberek között. Hát, az biztos, hogy ezzel a leckét feladták a tanárnőnek…

Bemutató: november 10.

A martfűi rém

Szereplők: Hajduk Károly, Csépai Eszter, Trill Zsolt, Anger Zsolt, Balsai Mónika

1957-ben halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért, csakhogy 7 évvel az eset után újabb gyilkossághullám vettek kezdetét. Egy olyan országban, ami még kis sem heverte a forradalmat, és ahol a hivatalos álláspont szerint nem léteznek sorozatgyilkosok, nehéz megtalálni az összefüggéseket, és felgöngyölíteni az ügyet, a kirendelt fiatal ügyész azonban minden tőle telhetőt megtesz, hogy leleplezze a kisvárost félelemben tartó ragadozót. Az igaz történet alapján készült film az idei év egyik legizgalmasabb magyar alkotásának ígérkezik.

Bemutató: november 10.

Café Society (Café Society)

Szereplők: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Anna Camp

Woody Allen ismét bedobta magát, és mi ennek nagyon örülünk. Új filmjének főszereplője Bobby, egy New Yorki-i zsidó család legkisebb gyermeke, aki Phil bácsikájához utazik, hogy szerencsét próbáljon. A fiú rögtön belehabarodik a nagybácsi gyönyörű titkárnőjébe, csakhogy a lány a nős Phil bácsi szeretője. Bár valami alakul a két fiatal között, Bobby visszatér New Yorkba, hogy gengszter bátyjával együtt megnyissa a környék legmenőbb szórakozóhelyét – Veronica, a titkárnő azonban ismét feltűnik a színen.

Bemutató: november 10.

Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them)

Szereplők: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Katherine Waterston, Gemma Chan

Harry Potter születése előtt körülbelül 70 évvel járunk. Dumbledore professzor jó barátja, Göthe Salmander, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy újabb szörnyeket keressen a muglik között bujkáló boszorkányokkal és varázslókkal karöltve. Az nem is kérdés, hogy a város hemzseg a mágikus lényektől, de elég nehéz őket tanulmányozni, ha az embert úton-útfélen akadályozzák ebben. Ha a mágia világa titeket is lenyűgöz, és szívesen megnéznétek a filmet, látogassatok el Facebook oldalunkra, ahol jegyet nyerhettek a premierre, amennyiben helyesen válaszoltok az ott feltett kérdésre november 7-én éjfélig!

Bemutató: november 17.

És a ráadás

A felhozatal ebben a hónapban is annyira sokszínű volt, hogy alig győztük kiválogatni a szerintünk legjobbakat. Pont emiatt ajánljuk még figyelmetekbe A sors kegyeltjei… meg a többiek (Ma loute / Slack Bay) című filmet, ami november 17-én kerül a mozikba, illetve az Az ismeretlen lányt (/La fille inconnue/ The Unknown Girl), amit szintén 17-től vetítenek.

Szöveg: D.A.

Fotó: IMDb