5 szuper hazai állatkert őszi kiruccanáshoz

Addig érdemes felkerekedni egy kis országjárásra, amíg az indián nyár kitartóan ostromolja a környéket. Ha mindezt összekötitek némi állatkertezéssel, a szórakozás garantált! 5 remek állatos helyet ajánlunk az országban.

Budapest Zoo – A fővárosi dzsungel

budapest-zoo-szurikáták

A szurikáták idén négy kölyökkel örvendeztették meg a Budapesti Állat­- és Növénykert gondozóit, na és persze a közönséget is! A nyár derekán született apróságok még növésben vannak ugyan, de már elég nagyok ahhoz, hogy ti is megkukkantsátok őket! Ez jó hír, mert a hétvégére még nagyrészt jó idővel lehet számolni, így az időpont már adott – bár azért nem árt esernyőt vinni magatokkal.

Bővebb információ: zoobudapest.com

Budakeszi Vadaspark – Vadulás a köbön

budakeszi-vadaspark

Hangos visítás töri meg a csendet a Budakeszi Vadaspark vaddisznó kifutójánál, ugyanis nemrég születtek meg a malac család legifjabb tagjai, akik már vígan túrják a földet, szarvasgomba után kutatva. :) Emellett mosómedvék, hiúzok, mókusok, szarvasok és sok-sok olyan állat várja, hogy megmutathassák magukat, akiket általában csak a National Georgraphic Channelen lehet látni.

Részleteket itt találtok: vadaspark-budakeszi.hu

Nyíregyházi Állatpark – Állatfőszereplők a kifutón

nyíregyházi-állatpark

Nézzétek csak, kik próbálgatják, fára mászó tudásukat! A Nyíregyházi Állatpark ifjonc páviánjai már az egekbe törnének, ha vézna kis karjaik átérnék a kifutón álló fák törzsét. Mi drukkolunk nekik, ti is megtehetitek, ha a kifutójuk felé sétáltok – és ha már ott jártok, érdemes egy-egy hosszabb pillantást vetni a park többi sztárjára is, a fehér oroszlánokra és tigrisekre, a fókákra, a gorillákra vagy akár az orrszarvúkra, hogy csak néhányat említsünk közülük.

Az állatpark weboldalán még több információt találtok: sostozoo.hu

Gyöngyösi Állatkert – Növekedő állatsereg

gyöngyösi-állatkert-maki

A közelmúltban érkezett egy gyűrűsfarkú maki család a Gyöngyösi Állatkertbe, sőt, egy dámszarvas is született, aki a Domi nevet kapta. Már ez is épp elég indok, hogy az ember ellátogasson a parkba, de ha azt mondjuk, a tavasszal született oroszlánkölykök is szépen cseperednek, akkor nincs más hátra, mint összeszedni a családot, és megindulni egy jó kis kiruccanásra!

Nézzetek körbe asz állatkert honlapján: gyongyos-zoo.hu

Veresegyházi Medveotthon – Menedék mindenkinek

veresegyházi-medveotthon

Nem kert, még csak nem is park, hanem otthon, méghozzá nem csak a medvéknek, hanem egyre több vadon élő állatnak! A Veresegyházi Medveotthon közel harminc mackónak, és jókora farkas falkának, mosómedvéknek, ormányos medvéknek és rénszarvasoknak ad helyet és teret – utóbbiakat itt parkoltatja a Mikulás, mikor épp nincs szükség a szolgálataikra. ;-) De viccet félretéve, tényleg nagyszerű élményt nyújt 1-99 éves korig mindenkinek, aki imádja az állatokat, és nem fél a mézet fakanálra nyomva etetni a bundás jószágokat.

Részletek a medveparkról: medveotthon.hu

 

Szöveg: D. A.

Fotó: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert, Facebook/Budakeszi Vadaspark, Facebook/Nyíregyházi Állatpark, Facebook/Gyöngyösi Állatkert, Facebook Veresegyházi Medveotthon