Esőben sem kell unatkozni a gyerekekkel. Filléres beltéri programokat ajánlunk

Az idei nyár időjárása elég kiszámíthatatlan: a folytonos esők miatt számos szabadtéri programnak kell búcsút mondani. De ilyenkor sem kell kétségbeesni, számtalan olyan szórakoztató benti elfoglaltságot lehet végezni családostul, amit a gyerekek és a felnőttek is élvezni fognak.

High angle view of girls coloring at home

Kempinghangulat a nappaliban

Állítsatok fel egy sátrat a nappali közepén, és varázsoljatok igazi kempinghangulatot: sötétítsetek be, vegyetek elő zseblámpákat, bújjatok össze a sátorban és beszélgessetek, vagy meséljetek izgalmas történeteket egymásnak.

Vezessétek le a felesleges energiákat

Rossz idő esetén sem kell lemondanotok a mozgásról! Aerobikozzatok együtt a szoba közepén, vagy rendezzetek házibulit, és táncoljatok közösen a kedvenc zenéitekre. Meglátjátok, mennyire jól fogtok szórakozni.

Süssetek sütit együtt

A gyerekekkel hatalmas móka a sütés – a kicsik nagyon élvezik, ha a konyhában tüsténkedhetnek. Keressetek könnyen elkészíthető recepteket, osszátok le az apró részfeladatokat úgy, hogy ők is el tudják végezni. Az éles eszközökkel vigyázzatok! ;)

Rendezzetek házi jelmezbált

Párosítsatok össze egymáshoz nem illő ruhadarabokat, tegyetek magatokra egy kis festéket, kapcsoljatok zenét, és vonuljatok végig a nappali közepén a rögtönzött házi jelmezbálon. Pontozzátok egymás öltözékét, a győztest pedig jutalmazzátok.

Társasjátékozzatok

Vegyétek elő a nagy klasszikusokat, heveredjetek a padlóra egy hatalmas pokrócra, és rendezzetek társasjáték-maratont. Mielőtt azonban elkezdenétek, beszéljétek meg, mi lesz a győztes jutalma: ő választhatja ki az esti mesefilmet, vagy azt, mit vacsorázzatok.

Építsetek erődöt a szoba közepére

Toljátok közel egymáshoz a foteleket, takarjátok le őket lepedővel, barikádozzátok el az erődöt párnákkal, és már kezdetét is veheti az ostrom. A szerepjátékok során a gyerekek a szerzett tapasztalataikat, élményeiket dolgozzák fel, így a szülők számára is sok információval szolgálhat a közös játék.

Művészkedjetek

Elő a rajzlapokkal, ceruzákkal, vízfestékkel és zsírkrétákkal! A közös művészkedés hatalmas élmény lesz a gyerekek számára, akik jókat kacaghatnak majd szüleik vonalvezetésén. A rajzolás a felnőtteknek is óriási kikapcsolódás, akárcsak a színezés.

Készítsetek időkapszulát

Az embereket mindig óriási izgalomban tartja egy-egy újonnan előkerült tároló, amiben régmúlt idők tárgyait gyűjtötte össze egykori gazdája. Most ti is elkészíthetitek a saját időkapszulátokat: nem kell más hozzá, csak egy kisebb cipős doboz, amibe bepakoljátok a családi ereklyéket.

Rendezzetek filmmaratont

Kuckózzatok be mindannyian a nappaliba, készítsetek egészséges nassolnivalókat, és vessétek bele magatokat a házi mozidélutánba. Ha felhőtlenül akartok szórakozni, keressétek ki a rég nem látott családi filmeket, vagy vegyétek elő egy-két meseklasszikust.

Készítsetek kirakóst házilag

Nem kell drága puzzle-t vásárolni, házilag is el lehet készíteni a saját kirakósotokat. Vegyetek elő egy kartonlapot, fessetek rá egy képet, majd vágjátok szabályos darabokra – de ha úgy tetszik, az internetről is letölthettek puzzle sablonokat.

Még több gyerek témájú cikket találtok a Nők Lapja Gyerek különszámában!

Szerző: F.R.

Fotó: huffingtonpost.com