5 dolog, amit a szabadban csinálhattok a Pokémon Gózás helyett

Világszerte tombol a Pokémon Go-láz: emberek százezrei bámulják mereven a telefonjukat, és keresik az utcán a kicsi mesefigurákat. Közben viszont lemaradnak minden csodáról, ami körülöttük történik. Most 5 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amit a szabadban csinálhat bárki Pokémon Gózás helyett.

Elő a piknikkosarakkal!

Happy young friends having picnic in the country

Annyi izgalmas dolgot rejt a természet, hogy kár mindegyikért, amiről a telefonba bámulva lemarad az ember. Vegyetek elő egy nagyobb pokrócot, töltsétek fel a piknikkosarat és irány a természet! Élvezzétek a madarak csicsergését, olvassatok vagy beszélgessetek egy jót a friss levegőn. Mi ezeket a vadregényes hazai piknikhelyeket ajánljuk nektek.

Egy tematikus városi sétával semmi sem ér fel

ThinkstockPhotos-526554136

A nagy napi rohanásban gyakran nem vesszük észre azokat a szépségeket, amiket a városunk rejt. Elsiklunk egy-egy mesterien megmunkált épület, park vagy történelmi emlékhely mellett. A tematikus városi séták éppen ezért izgalmasak: hétköznapinak hitt témák kapnak új megvilágítást, lakhelyünk eddig kevésbé ismert oldala mutatkozik meg általuk. Pokémon-vadászat helyett érdemesebb gyönyörködni az utcákban és a terekben.

A szabadban a legjobb jógázni

ThinkstockPhotos-450745781

Frissítsétek fel a testeteket egy üdítő jógázással a szabadban, ahol a természettel együtt lélegezhettek, és ezáltal sokkal könnyebben el tudjátok engedni a napi stresszt. Még jógaszőnyeg sem kell feltétlenül hozzá, a fűszálak csiklandozása külön élményt ad a mozgásnak, majd meglátjátok.

Lazítsatok gyógyfürdőben!

decorated arch in the famous Gellert bath

Talán sokan egyetértenek azzal, hogy felhős időben még különlegesebb a fürdőzés! Miközben kint hűvösen lengedez a szél, nagyon jó elmerülni a gyógyvíz meleg ölelésében és érezni, ahogy minden porcikánk ellazul. Ez bármilyen Pokémon kergetésnél jobb. Kíváncsiak vagytok hogyan fürdőztek anno? Olvassátok el cikkünket!

Baráti beszélgetés egy kézműves sör mellett

ThinkstockPhotos-475705672

Ahogyan arról korábbi cikkünkben olvashattatok: virágkorát éli a kézműves sörfogyasztás hazánkban, országszerte egyre több hangulatos kézműves söröző nyílik. A budapesti Jónás Kézműves Sörházban például lenyűgöző dunai panoráma mellett merülhettek el a habzó örömökben, miközben egy jóízűt beszélgettek a barátaitokkal – ugye jobban hangzik, mintha telefonnal a kezünkben járnánk a várost?

Szerző: F.R.

Fotó: Thinkstock, kotaku.com