Szeszélyes még az időjárás, nyugodtan tervezzetek a tavaszi estékre mozis programot! Áprilisra öt olyan filmet – köztük két magyar alkotást – is tudunk, amiket szerintünk vétek kihagyni.

Tiszta szívvel  

Valószínűleg elcsépelten hangzik, de tényleg tiszta szívvel és legfőképpen tűkön ülve várjuk Till Attila filmjének április 28-ai premierjét. Hogy miért? Egyrészt, mert az előzetes alapján már-már szürreális, de mindenképpen nagyon szerethető akció-vígjátékot kapunk majd, másrészt a szereplőgárda (többek között Thuróczy Szabolcs és Balsai Móni is játszik benne) mellett  a kerekesszékes létre sajátos és ezáltal hatásos módon hívja fel a figyelmet a film, ami nekünk kifejezetten szimpatikus.

Anyák napja (Mother’s Day)

Az Anyák napja erősen hajaz Garry Marshall Valentin-nap című, 2010-es mozijára – e film rendezéséért is ő felel, melyről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy alig érdekelt volna valakit. Éppen ezért ajánljuk most a figyelmetekbe az Anyák napját, melyben nem kisebb nevek tűnnek fel, mint Julia Roberts, Jennifer Aniston vagy Jason Sudeikis. Az április 28-án debütáló filmtől elsősorban könnyed szórakozást várhatunk, de ez nem feltétlenül baj.

Hurok

Madarász Isti legújabb filmjét kollégánk, Pór Attila is elismerő szavakkal illette – cikkében nemcsak véleményét olvashatjátok el az április 14-én bemutatott moziról, de az előzetest is megnézhetitek.

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom (Les Visiteurs: La Révolution)

Ha nosztalgiázni támad kedvetek, mindenképpen nézzétek meg a kultuszfilm-sorozat új részében Jean Reno és Christian Clavier csetléseit és botlásait. A film pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt: az 1794-es francia forradalom idején szembesül a két középkori figura a 18. századi Franciaországgal (április 14-e óta vetítik itthon).

Mama (Ma Ma)

A hónap legszívszorítóbb filmje az április 7-e óta látható Mama, melynek főszereplője Penélope Cruz csak úgy brillírozik a mozivásznon. Kétségtelenül jót tesz a spanyol származású színésznőnek, hogy nem egy hollywoodi szuperprodukcióban, hanem hazai pályán készült alkotásban szerepel, ami a szeretetet, az anyaságot és a rákot állítja középpontba. Teszi mindezt annyira mesterien, hogy bármennyire is ellenkezünk, mindenképpen magával ránt a sajátos atmoszférája.

Korábbi filmajánlóinkat ide kattintva olvashatjátok el.

Szöveg: Sors Rita

Nyitókép: A Company Hungary Kft.