Száraz Dénes versenyt fut magával a Hurok című filmben

„Plomba érintetlen, pénzhez nem nyúlunk, az idő az ellenségünk” – mondja a gonosz Dezső a Hurok című magyar thriller elején, de hogy az idő mennyire veszélyes, ekkor még aligha sejti. Ádám (Száraz Dénes) illegális gyógyszereket csempész külföldre, és arra készül, hogy barátnőjével, Annával (Martinovics Dorina) lenyúlják a következő szállítmányt. A megbízó, Dezső (Anger Zsolt) gyanút […]

„Plomba érintetlen, pénzhez nem nyúlunk, az idő az ellenségünk” – mondja a gonosz Dezső a Hurok című magyar thriller elején, de hogy az idő mennyire veszélyes, ekkor még aligha sejti.

Ádám (Száraz Dénes) illegális gyógyszereket csempész külföldre, és arra készül, hogy barátnőjével, Annával (Martinovics Dorina) lenyúlják a következő szállítmányt. A megbízó, Dezső (Anger Zsolt) gyanút fog, és irtó pipa lesz. Még a gyilkosságtól sem retten vissza.

Ám a szereplők időcsapdába ragadnak, és útjuk újra és újra a korábbi jelenetekhez vezet, mi pedig minden alkalommal a valóság újabb rétegét ismerhetjük meg. Ádám mindent megtesz, hogy helyrehozza a múltban elkövetett hibáit, és új értelmet nyer az a kifejezés is, hogy valakinek „szembe kell néznie önmagával”.

A Hurok szenzációs film! Okos, pörgős, sokkoló csavarokkal, spirálszerű történettel. A türelmetlen nézők megnyugodhatnak, nincsenek unalmas kanyarok, felesleges szálak. A film nemzetközi sikerre számíthat, de a magyar nézőknek egy „bónusz időcsapdát” is tartogat: a főszereplők érmés telefonon beszélnek, VHS videokazettát néznek, aztán felpattannak a 4-es metróra. A rendezőt, Madarász Istit már korábban is izgatta az „időkavarás” témája, az Arany Kalász-díjas Előbb-utóbb és a superDIGITAL című kisfilmjei szintén az idővel foglalkoztak.

Száraz Dénes megérdemelte ezt a szerepet. Hiába játszott közel félszáz darabban, a nagyközönség csak a tévéből ismeri. Most bebizonyítja, hogy mozisztárnak született, sokkal több, mint egy jóképű pap vagy a srác a sörös reklámból. Az egyik legsportosabb színészünk, rendszeresen indul maratoni futóversenyeken, jól állnak neki az akciójelenetek. A női rajongók kedvéért elárulom, hogy a filmben Ádám több példányban is felbukkan.

Íme az előzetes (a filmet április 14-én mutatják be a hazai mozikban):

Szöveg: Pór Attila