Kvíz: Mennyire ismered a klasszikus karácsonyi filmeket?

Az örökzöldek mellett 2022 új kedvenceiről is szót ejtünk.

A karácsonyi filmek lényegében külön zsánert alkotnak a filmiparban, és bár az ünnepek csak néhány napig tartanak, ezeket a karácsonyi alkotásokat akár egész évben szívesen nézzük. A karácsonyi klasszikusok tábora évről évre nő, köszönhetően annak, hogy Hollywood ontja magából a témára épülő produkciókat, idén is bővelkedünk csengőszóval, fényfűzérrel, karácsonyi dekorációval felturbózott filmekben. A Netflix kínálatában már elérhető a Karácsonyi románc, ez Lindsay Lohan nagy visszatérése, amelyet Goldie Hawn 1987-es filmje, A vasmacska kölykei ihletett. De a streamingszolgáltató az Y generáció egy másik tinikori kedvencét, Freddie Prinze Jr.-t is megnyerte egy ünnepi filmre: A Karácsony veled egy zenetanár és egy kiégett popsztár találkozásának történetét meséli el.

Jelenet a Nagykarácsony című romantikus vígjátékból (Fotó: InterCom)

De a magyar filmek hívei sem fognak csalódni, hisz felkerült a Netflix kínálatába a Nagykarácsony című magyar romkom, amelyben Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien és Csuja Imre gondoskodnak a könnyed szórakozásról. Aki pedig csendes éj helyett izgalomra és borzongásra vágyik, annak irány a mozi: ajánljuk figyelmébe a John Wick és a Deadpool 2 mögött álló csapat új, szénfekete ünnepi thrillerét, a Vérapót.

De addig is, amíg az új kedvenc karácsonyi filmünket keressük, teszteljük tudásunkat, mennyire emlékszünk az újra meg újra levetített ünnepi mozikra.

Mennyire ismered a klasszikus karácsonyi filmeket?

Vannak karácsonyi filmek, amelyeket egyszerűen képtelenség megunni, évről évre örömmel nézzük őket. Viccesek, kedvesek és szórakoztatóak, pont, amire vágyunk. És hogy mennyire marad meg bennünk egy-egy jelenet? Az most kiderül!

Kiemelt kép: Getty Images