Jó érzés viselni őket – nemcsak azért, mert stílusosak és minőségi anyagból készültek, hanem mert nemes célt segítünk velük.

Amikor a szeretteinknek választunk karácsonyi meglepetést, olyasmit keresünk, ami majd biztosan boldoggá teszi őket. De nincs is jobb annál az ajándéknál, amelynek megvásárlásával nem csak az ajándékozott arcára csalhatunk mosolyt. A divatért és a dizájnért rajongó családtagjainknak és barátainkat tegyünk a fa alá olyan ruhadarabot, amelynek megvásárlásával egy jó ügyet is támogatunk. Szerencsére már itthon is egyre több olyan kezdeményezésre bukkanhatunk, ahol divatmárkák és alkotóművészek egy-egy nonprofit szervezettel karöltve fantasztikus termékekkel rukkolnak elő (az összefogás erejéről már mi is írtunk korábban). Ezek közül mutatunk négy, a szívünknek különösen kedves kollaborációt.

Az elfogadás és az összefogás kendője

Az Anna Daubner minden évben karácsony előtt kollaborál egy igazán csodálatra méltó alapítvánnyal, hogy ezzel is segítse a munkáját. Daubner Annáék idén a Gyermekhíd Alapítványt választották, amely 2017-ben jött létre azzal a céllal, hogy érzelmi biztonságot nyújtson gyermekotthonban élő gyerekek számára, támogassa a gyermekvédelem szociálpolitikai beágyazottságát és előmozdítsa a társadalom felelősségvállalását. A márka alapítója tervezte azt a nyomatot, amely az egységet és a mindannyiunk közötti feltétel nélküli összetartozást szimbolizálja.

(Fotó: annadaubner.com)

Az 50 x 50 centiméteres, olasz selyemből készült Unity kendő (18 990 Ft) megvételével hozzájárulunk az alapítvány működéséhez, hiszen így segítjük azokat a gyereket, akik a család nélkül, gyermekotthonban nőnek fel. 

A póló, amely emlékeztet

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkáját többféleképpen is támogathatjuk: van többek között adományvonaluk, adományautomatájuk, adományképeslapjuk és adományboltjuk is. Utóbbi nem egy hagyományos üzlet, hiszen akár ingyenesen is letölthetünk a webshopból számos hasznos tudnivalót, ugyanakkor a legmenőbb magyar alkotókkal együttműködésben készült termékekre is szert tehetünk az adományunkért cserébe. Az egyik legfrissebb termék a Kránicz Dorottya illusztrátor-újságíró illusztrációjával nyomott póló (ajánlott adomány: 6900 Ft).

Dodó a jól felismerhető és szerethető figuráival emlékeztet arra, hogy mindenki volt gyerek, és hogy érdemes visszaemlékeznünk: mire volt akkor szükségünk? Mi adott örömet? Hogyan szerettük volna, hogy bánjanak velünk? A gyermekjogok valójában nem szólnak másról, mint ezekről a kérdésekről. 

Páratlan zoknik

A leggyakrabban karácsonyra ajándékozott divatcikkek listájának egészen biztos, hogy a zokni van az élén. Praktikus, sosem elég belőle, ráadásul a mérettel sem nagyon lehet mellélőni. A Nebouxii arról híres, hogy olyan zoknikat gyárt a legjobb minőségű pamutfonalból, amelyeknek minden egyes párja felemás – a jobb és a bal mintája más, mégis tökéletes összhangban vannak egymással. A kis szériás magyar zoknimárka tavaly rukkolt elő az első olyan kollekcióval, amellyel alapítványokat segítettek, ennek a hagyománynak a folytatása az Autistic Art Alapítvánnyal és a Bátor Tábor Alapítvánnyal közösen készített termékcsalád.

(Fotó: webshop.batortabor.hu)

 

A jótékonysági kollekció darabjait (3900 Ft) a szervezetek webshopjaiban lehet megvásárolni, így két civil szervezet küldetését is támogathatjuk: a teljes élet biztosítása súlyosan, krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak, valamint az autizmusban súlyosan érintett fiataloknak és felnőtteknek.

Pulóver a hűséges segítőtársakért

A Dorko a jó ügyek támogatására a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet. A márka 2022-ben már nyolcadik alkalommal fogott össze népszerű zenészekkel, sportolókkal, színészekkel és közéleti személyekkel – többek között Eke Angélával, Szabó Győzővel, Trokán Nórával, a Halott Pénzzel és Kemény Dénessel –, hogy a vakvezető kutyák képzését segíthesse.

A Loyalty is Royalty termékek (női és férfipulóver: 19 999 Ft) eladásából származó teljes nyereség a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének vakvezető kiképző kutyaiskolájához kerül. A négylábú segítőtársak kiképzése rendkívül költséges és időigényes, jelenleg is 97 látássérült vár kiképzett vakvezető kutyára.

Különleges ajándékhoz különleges csomagolás dukál. Készítsd el saját kezűleg – mutatjuk, hogyan!

Kiemelt kép: Getty Images