7 karácsonyi manikűr, amelyet akár magunknak is elkészíthetünk

Csillámok, metálfényű lakkok és karácsonyi motívumok minden mennyiségben.

A Google-ön kétszáz százalékkal növekedett a „Christmas Nails”, vagyis a „karácsonyi körmök” kifejezésre való keresések száma, írta november közepén az angol Hello magazin. Még ha nagy is a fejetlenség és rohanás az ünnepek előtt, a karácsonyfa alá azért jobban esik alkalmi manikűrrel beesni. Bár ezidőtájt a manikűrszalonok is tele vannak, talán még elcsíphetjük az utolsó időpontok valamelyikét, és a körmösünk orra alá tudjuk dugni az alábbi inspirációk közül a kedvencünket. Kísérletező kedvűek, jó kézügyességgel megáldottak és amatőr körömfestőművészek pedig akár otthon is próbálkozhatnak a szebbnél szebb karácsonyi dizájnok elkészítésével.

Az évnek ezen szakaszában a legtöbben az olyan klasszikus körömlakkárnyalatokra szavaznak, mint a Mikulás-piros, az éjkék vagy a fenyőzöld, ugyanakkor tény, hogy sosem fogy annyi glitter és csillámpor a körmösöknél, mint az ünnepi szezonban. Aki az egyszínű lakkozásnál extrább manikűrre vágyik, választhat az örökzöld karácsonyi motívumok közül, díszíthetik egy-egy körmét cukorbotok, hópelyhek, apró ajándékdobozok, karácsonyfadíszek, hóemberek vagy magyalágak – mindezt a 2022-es trendek szerint akár háromdimenziós változatban is kérheti. Íme hét kedvencünk!

Skót kockás

Ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, úgy nincs karácsony karácsonyi pizsama nélkül sem, ami akkor az igazi, ha vastag flanelből készül és skót kockás. Ez a minta a körmünkön is jól mutat, hiszen minden olyan színt bele lehet kombinálni, amely az ünnepekre jellemző. A skót kockák beboríthatják mind a tíz ujjunkat, de akár csak egy-egy köröm ilyenre festése is mutatós lehet.

Aranyba mártva

Aranyvasárnap környékén mi is aranyba borulhatunk, persze a fémes árnyalattal nem árt csínján bánni, hogy az összhatás elegáns legyen, ne pedig kirívó. Ha csavarunk egyet a klasszikus francia manikűrön – azzal, hogy a fehér körömvégek helyett aranyszínűt kérünk –, igazán sikkes és ünnepi végeredményt kapunk. Az arany lakk lehet metálos, csillámos vagy irizáló is, ráadásul ez a dizájn minden körömformán jól mutat.

Itt a piros

Ha valamivel, hát az élénkpiros manikűrrel garantáltan nem lőhetünk mellé az adventi szezonban. Persze ha a sima lakkozást unalmasnak találjuk, egy-egy körmünket feldobhatjuk csillámos körömlakkal vagy karácsonyi cukorkákra emlékeztető csíkozással. Remekül mutat, ha a piros mélyebb és világosabb árnyalatait is bevetjük ugyanazon a kézen.

A Mikulás stílusában

A piros és az újragondolt francia manikűr szerelemgyereke ez a dizájn, amely a körömvégeket a Mikulás sapkájává alakítja. Minimalista, karácsonyi, ugyanakkor elképesztően cuki – kell ennél több?

Határ a csillagos ég

A különleges manikűrök megalkotásához a körömmatricákat is bevethetjük, néhány cuki kis csillag még a legegyszerűbb manikűrt is ünnepivé teszi. Ez a visszafogott dizájn azért is a kedvencünk, mert láttatni engedi az egészséges körömfelszínt. Természetes, ugyanakkor ragyogó.

Viszlát, cukormáz!

Ami nyáron a glazed donut- (cukormázas fánk), majd tavasszal a chocolate glazed- (csokimázas fánk) manikűr volt, az vélhetően az ünnepi szezonban a metálfényű Grincs-zöld lakkozás lesz. Betina R. Goldstein Los Angeles-i nail artist, aki olyan hollywoodi sztárok manikűrjéért felel, mint Zoe Kravitz vagy Lily James, a napokban posztolta metálzöld alkotását, amelyet tükörhatású krómporral ért el. Ha ezt a színt választjuk karácsonyra, garantáltan minden szem a kezünkre szegeződik.

Drágáim

Egyszerűen kivitelezhető, ám annál látványosabb ez a manikűr, amelyet Michelle Humphrey osztott meg nemrég az Instagram-oldalán. A londoni sztármanikűrös, aki Rita Ora, Adele és Dua Lipa körmeit is kezelésbe vette már, egy natúrszínű alapra ragasztott sok-sok strasszkövet. Amitől a végeredmény ünnepinek hat, az az, hogy Michelle drágakőszíneket használt, így olyan, mintha ragyogó karácsonyfagömbök borítanák be az ujjvégeket.

És egy kis segítség, ha nem tudjuk, mivel lássunk neki a karácsonyi lakkozásnak!

1. Sinsay körömmatricák, 1295 Ft 2. MAC Sweet Ají körömlakk, 7600 Ft 3. Catrise Sparks Of Joy körömlakk, 1269 Ft 4. OPI Nature Strong vegán fedőlakk, 5790 Ft 5. Selly Hansen Nr. 882 A Moo Point körömlakk, 2199 Ft 6. Essie Nr. 823 Willow in the Wind körömlakk, 2499 Ft 7. Semilac Multitool 2in1 körömdíszítő ecset, 3290 Ft 8. Nails Inc. tápláló körömolaj, 7710 Ft

Kiemelt kép: Getty Images