Szívmelengető karácsonyi tematikát talált ki a Fehér Háznak Jill Biden

Teljes karácsonyi pompába borult az Amerikai Egyesült Államok jelképe.

Amerikai idő szerint hétfő reggel mutatta be idei karácsonyi dekorációját a Fehér Ház, amelynek témáját most először Jill Biden választotta ki. A first lady inspirációi a „szívből jövő ajándékok” voltak.

Fotó: Alex Wong/Getty Images

A keleti szárny kommunikációs igazgatója, Elizabeth Alexander arról számolt be a CNN-nek, hogy Joe Biden amerikai elnök feleségének ünnepi tematikája „azokra a dolgokra épül, amelyek egyesítenek és begyógyítják a sebeket, és összehozzák az embereket”.

Fotó: Alex Wong/Getty Images

A first lady és csapata már nyár elején elkezdtek dolgozni a karácsonyi dekoráción: ötleteltek, terveket készítettek, és igyekeztek összhangba hozni a vízióikat.

Fotó: Alex Wong/Getty Images

A Fehér Ház mindegyik nyilvános szobájában – amelyek a Covid–19-járvány miatt ugyan most nem látogathatók – más-más értelmezésben jelenik meg az ünnepi tematika. A könyvtárat például pillangók díszítik (a tanulás ajándékát szimbolizálva), míg a a Vermeil-szoba dekorációját a „vizuális művészetek ajándéka” ihlette, vagyis festékbe mártott pemzlikből álló karácsonyi koszorúk…

Fotó: Alex Wong/Getty Images

…és Pantone-színmintákból készített díszek borítják a helyiséget.

Fotó: Alex Wong/Getty Images

A díszebédlőben két hatalmas fát is felállítottak, amelyeket bekeretezett fotók díszítenek. A képkeretekben korábbi elnöki családok képei láthatók, amint a Fehér Házban ünneplik a karácsonyt. Néhány fénykép Bidenék családi albumából is felkerült a fákra, olyanok, amelyeket korábban nem láthatott még a nyilvánosság.

Fotó: Alex Wong/Getty Images

„A first lady több hétvégét töltött azzal a delaware-i otthonában, hogy átnézze a fényképalbumokat, és kiválassza a kedvenceit” – mondta a kommunikációs igazgató.

Fotó: Alex Wong/Getty Images

Hétfő délután Jill Biden személyesen köszönte meg a dekorációban segédkező több mint száz embernek az áldozatos munkát. A dolgozók közül többen a hálaadás utáni vasárnapjukat is rááldozták arra, hogy időben elkészüljön minden.

A Fehér Ház jelentése szerint összesen 41 karácsonyfa található most az épületben, a díszítéshez pedig összesen majdnem két kilométer dekorszalagot, több mint háromszáz gyertyát és több mint ezer díszt használtak fel.

Ha szívesen szemügyre vennénk – akár inspirálódás céljából is – az ünnepi dekorációba borult Fehér Házat, idén ez is valóra válhat: több digitális platform (mint a Google Maps Street View, a Snapchat és az Instagram) segítségével belekóstolhatunk az elnöki karácsonyba.

Kiemelt kép: Getty Images