Táncolni szerintünk a legtöbb ember szeret, aki pedig azt mondja, hogy nem, valószínűleg csak nem találta meg a hozzá legjobban illő formát. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú táncot választunk magunknak: habitusunk, személyiségjegyeink alapján érdemes dönteni, hogy megtalálhassuk a számunkra megfelelőt. Ebben segítünk.

Salsa – Könnyed, játékos

A bohókás személyiségek számára az egyik legjobb választás a salsa. A táncforma legfőbb jegyei közé tartozik a természetesség, a vidámság és az egyszerű ritmus – éppen ezért olyan népszerű a hobbitáncosok körében. A salsának több stílusa is létezik, de a legismertebb mind közül a kubai. Akárhogy is választotok, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat a bőrötökben, miközben a táncparketten vagytok.

Tangó – Szenvedélyes, tüzes

Csodálatos, „forró” tánc, amit ugyan nem egyszerű megtanulni, de legalább egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. A tangó felébreszti a bennünk szunnyadó nőiességet vagy férfiasságot, kortól függetlenül bárkinek ajánljuk. Ebben a rendkívül kötöttnek látszó táncban valójában fontos szerepet kap az improvizáció és a csapatjáték is. Ha nem szeretitek kiengedni a kontrollt a kezetekből, érdemes vele próbát tenni – alaposabb önismeretre késztet.

Hastánc – Lágy, nőies

Tulajdonképpen a távol-keleti orientális táncok összefoglaló neve a hastánc, hiszen ezen belül is rendkívül sok stílust ismerhetünk meg, melyek mindegyike valamilyen női érzelmet szimbolizál. A raks sharki például a beledi és más folklór elemekből fejlődött, ami egy csípőmozgásra épülő, balett elemeket tartalmazó látványos színpadi táncforma. Könnyed és bájos, mint egy éppen szerelembe eső fiatal lány. Mivel a hastánc is erotikus töltetű, ha valaki szeretné újra felfedezni nőiességét, akkor ez az egyik legjobb választás a számára.

Hip-hop – Laza, fiatalos

A hip-hop nemcsak egy tánc, hanem inkább egy életstílus, ami Bronxból indult. Ez a fajta tánc jó választás mindenkinek, aki szereti a laza, modern slágereket, és jó ritmusérzékkel rendelkezik. A hip-hop az utcai táncok kategóriáját erősíti, éppen ezért a könnyedség, a játékosság itt különösen mérvadó.

Balett – Kötött, varázslatos

Bár felnőttként már nem lehet belőlünk balerina, de ha szeretnénk elsajátítani a balett alapjait, javítani akarunk a tartásunkon és szeretnénk kecsesebbek lenni, akkor ez a tánc remek választás. A balett rendkívül nőies, a finomságot és a tökéletességet testesíti meg, és a lényünk olyan rejtett zugait tárhatja fel, amiket előtte sosem ismertünk. Figyelem, kitartó emberek előnyben, ha balettról van szó! ;)

Afrikai tánc – Őserejű, dinamikus

Az afrikai tánc már akkor is mosolyt csal az arcunkra, ha csak rá gondolunk. Az a ritmus és energia, ami átjárja ezt a mozgásformát, mintha a Föld mélyéről, sőt, egyenesen a Föld szívéből származna. Persze az afrikai táncnak is rengeteg különféle stílusa van, de ha kedvelitek az erős dobszólókat és nem mellesleg levezetnétek a felgyülemlett feszültséget, feltétlenül próbáljátok ki!

Rumba – Elemi, szexis

A rumba szó jelentése ünnep, tánc, felkiáltás. Szenvedélyes, csábító táncként említik, ahol a nő arra törekszik, hogy elcsábítsa a férfit kihívó csípőmozgásával. A rumbában a lírai elemek mesterien keverednek az erotikával, ettől lesz annyira vérpezsdítő és izgalmas. Ha szeretnétek megtapasztalni egy valódi, érzéki táncot, akkor irány egy rumba óra!

Szöveg: M. M., S. R.

Nyitókép: Thinkstock