Hiába a rengeteg szépítőszer, néha hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nagymamáink múltbéli szépségápolási trükkjei sokkal izgalmasabbak, mint a jelenlegi kellékek. Praktikusságukat és egyszerűségüket tekintve legalábbis mindenképpen.

Méregtelenítés fürdés közben

A tengeri  vagy bármilyen finomabb szemű só a bőr legjobb barátja, ugyanis remek méregtelenítő, ezért is használták elődeink szívesen, ha fénylő, sima és puha bőrre vágytak. Ezt a praktikát ti is bármikor kipróbálhatjátok: tegyetek a fürdővizetekbe két csészével belőle, és nyúljatok el a kádban 15-20 percre. Már az első alkalom után érezhető lesz a különbség.

A hideg víz csodát tesz

Megszámolni sem tudjuk, hányszor emlegették a nagymamáink a hideg víz jótékony hatását. Mivel a hűs folyadék serkenti a vérkeringést, ezért sokkal üdébbé és feszesebbé varázsolja az arcbőrt, még akkor is, ha reggel nem különösebben esik jól.

Lenyűgöző tekintet

A belső szemhéj vízvonalán használt fehér szemceruza megnyitja a tekintetet és szépen kiemeli a szemünk színét is. Marilyn Monroe is alkalmazta ezt a trükköt, ha le akarta nyűgözni a közönséget, úgyhogy mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát.

Illatozó rózsaszálak

Régi, de ügyes fogás a hajkefére parfümöt fújni, így ugyanis a hajunk is átveszi az illatot. Persze az alkoholtartalmú termékekkel nem árt vigyázni, nehogy roncsolják a hajszálakat.

Hidratálás élőflórával

A joghurt és a kefir remek hidratáló, nem véletlen, hogy rengeteg pakolás és arcmaszk bázisát is ezek valamelyike adja. Ugyanakkor ez nem egy új keletű kedvenc, már annak idején is használták a hölgyek, ha arra volt szükségük, hogy a bőrük egészségesebbnek tűnjön.

Tisztíts, mielőtt nyugovóra térsz!

Ez talán nem újdonság, de sosem szabad piszkos bőrrel, pláne sminkben lefeküdni, mert az eltömődött pórusok több problémát is okozhatnak. 

Pirosítás másképp

A pirospozsgás archoz nem feltétlenül volt szükségük sminkre. Egyszerűen 10-15 másodpercig lefelé hajtották a fejüket, így a vér a fejükbe szállt és sokkal üdébbnek tűnt a megjelenésük. Ezzel együtt a pofi csipkedése vagy egy piros rúzs is csodákra képes.

Sörös körök és az ecet

Anno úgy tartották, hogy a sörrel leöblített haj sokkal ragyogóbbá és élettel telibbé válik, ezért sok hölgy hajmosás után nem restellte még ezzel is átitatni a hajszálait. Mi is próbálkoztunk egy időben ezzel a módszerrel, és határozottan állítjuk, hogy valóban így van. És az ecetet sem szabad kifelejteni ebből a sorból: vízzel keverve az egyik legjobb hajöblítő.

A pihenés mindennek a kulcsa

A legegyszerűbb szépségtanács, amit az elődeinktől tanulhatunk: aludjunk eleget, legalább napi 7-8 órát! 

Fotó: Archív