A tragikus sorsú szexszimbólum élete még mindig hihetetlen érdeklődést vált ki az emberekből. Így fordulhat elő, hogy most, nem sokkal Marilyn Monroe halálának 55. évfordulója előtt, egy kevéssé ismert fotósorozat került ismét napvilágra a fiatal, feltörekvő sztárról.

A felvételeket a kultikus Life Magazine fotósa, Ed Clark készítette egy barátja javaslatára, aki a 20th Century Fox filmstúdiónál dolgozott. Ő hívta fel a figyelmét a frissen szerződtetett, szinte még alig ismert Marilyn Monroe-ra. A fotókat, amik a Los Angeles-i Griffith Parkban készültek, és amiken a fiatal színésznő pózol, illetve verseket olvas fel, végül sosem publikálták a Life Magazine-ban, és sokáig az archívumban pihentek. A képek a színésznő halálának 55. évfordulójához közeledve most újra előkerültek, és bejárták az internetet, emlékeztetve minket arra, hogy milyen karizmatikus csillagot veszítettünk.

Játék közben

Karizmatikus szépség volt

Vonzereje mellett gyermeki naivitás áradt belőle

Hihetetlen módon vágyta a szeretetet

Nehéz körülmények között nőtt fel, de a legnagyobbak közé emelkedett

Marilyn verset olvas

Rengeteg komplexussal küzdött

Állítólag nehezen jegyezte meg a szerepei szövegét

Augusztus 5-én lesz 55 éve, hogy elhunyt

„Valamiféle megnyugvás lehet a befejezés. Valami olyasmi, hogy tudom is én, milyen távon futsz, aztán elérsz a célvonalhoz, és felsóhajtasz: megcsináltam!”

Összeállította: F.R.

Fotó: boredpanda.com