Erőteljes fotókkal dokumentálja a pozitív testképért folytatott küzdelmét egy telt lány

Lassan kezdjük levetkőzni a tökéletesség utáni őrült vágyunkat, önmagunk elfogadása azonban még mindig hatalmas kihívás. Ezt a göröngyös utat dokumentálta egy fotós, aki a saját magával való komplikált viszonyát tárja fel a képeiben. A cél az volt, hogy megmutassa, mennyire komplex út vezet saját magunk szeretetéig.

Önmagunk elfogadása és szeretete az egyik legnagyobb kihívás napjainkban, még akkor is, ha már egyre több kampányban lépnek fel a pozitív testképért. Az elmúlt hosszú évtizedek alatt elfogadott szépségsztenderdek ugyanis annyira megragadtak bennünk, hogy aki kicsit is másmilyen, mint az „elvárt”, arra még mindig ferde szemmel tekintünk. Nem csoda, hogy a fiatal nők közül sokan testképzavarokkal küszködnek, képtelenek elfogadni és megszeretni azt, akit a tükörben látnak.

A 22 éves, telt formákkal rendelkező Caroline Fahey egy egészen különleges módját választotta ennek a küzdelemnek. Önmagáról készített izgalmas felvételei elutasítják azokat a pozitív testkép érdekében tett törekvéseket, amelyek csupán a szelfikre és a hashtagakre korlátozódnak. Intim felvételei olyan pillanatokban készültek, amikor jól érezte magát a bőrében – így dokumentálta azt az utat, ami az önelfogadáshoz vezeti.  A projektje, aminek a Silver Lining (magyarul: Vigasz) címet adta, tehát arról az ambivalens viszonyról szól, amit magával kapcsolatban érez, és amit teljesen átfordítana magabiztossággá.

Ami minket illet, minden hasonló kezdeményezést nagy örömmel üdvözlünk. Sosem lehet ugyanis elégszer elmondani, mennyire fontos a magunkkal ápolt jó viszony, aminek egyik legfontosabb megnyilvánulási módja az egészségünkre való odafigyelés. Lelki és testi értelemben is.

De lássuk csak Caroline fotóit!

Hullámzó formák

Szeretni a tükörképünket

Magabiztosan bikiniben – legtöbbször komoly nehézséget okoz

A víz ölelésében

A szexuális kisugárzás nem ruhaméretfüggő

„Mosolyogj” – az egyik legfontosabb üzenet

A magabiztosság kulcsa a hibátlan alak? Nem!

Még több fotót Caroline Fahey weboldalán találtok.

Szöveg: F.R.

Fotó:carolinefahey.com