A nők és férfiak gondolkodása alapjaiban különbözik, pont ezért mindig érdekelt bennünket, vajon mit gondolnak az ellenkező nem tagjai az elvárásainkról. Egy amerikai magazin szerint a következőket.

A megbízható férfi

Az urak közül sokan úgy gondolják – szerintünk jogosan –, hogy a legfontosabb, amit egy nő egy férfiban keres, az a megbízhatóság. És ez nem csupán a hűséget foglalja magában, hanem egyúttal azt is, hogy őszinték lehessenek a párjukkal. A kommunikációnak kulcsszerepe van egy kapcsolatban, ahogyan azt már sokszor elismételtük, így azt gondoljuk, ez az elképzelés helytálló.

Biztonságot adó kikötő

A nőknek fontos a biztonság, de ez csak akkor lehetséges, ha tudják, hogy mindig minden helyzetben számíthatnak a másikra. Ez azonban nem csak női részről lehet elvárás. Az férfiaknak is bizonyára fontos, hogy a társuk mellettük álljon, mindössze a hölgyekkel ellentétben nem verik ezt nagydobra.

Belső félelmek megértése

Az urak szerint egy párkapcsolatban lényeges szempont, hogy a férfiak megértsék és elfogadják a nőkben rejlő belső félelmeket. Tény, hogy a hölgyek esetenként szorongóbbak és érzékenyebbek, de nem tehetetlenek ezekkel szemben, ahogyan talán az erősebbiknek kikiáltott nem tagjai hiszik.

Érzelmi elkötelezettség kezelése

A két nem közötti különbség, hogy a nők az érzelmeiket megosztják másokkal, a férfiak viszont nem mindig szívesen. Joggal feltételezik tehát rólunk, hogy arra vágyunk, a partnerünk az érzelmi elkötelezettségét kifejezze felénk ­– számunkra ez a természetes.

Összeegyeztetett szükségletek

Az ATTUNE egy angol mozaik szó, ami összeegyeztetettet jelent. A betűk az Attend (figyelem), a Turn Toward (a másik felé fordulás), az Understand (megértés), a Non-defensive listening (aktív hallgatás) és az Empathize (együttérzés) szavakból állnak össze, melyek részenként is legalább olyan fontosak, mint együttesen.

  • Figyelem: Az urak szerint mi nők teljes figyelmet várunk el tőlük, amikor hozzájuk beszélünk. Ez igaz.
  • A másik felé fordulás: Azt gondolják, hogy a szemtől-szembeni kommunikáció esetén érzelmi ráhangolódást is szeretnénk a másiktól.
  • Megértés: A férfiak úgy hiszik, hogy a nők megértésre vágynak probléma esetén.
  • Aktív hallgatás: A vita közepén az önigazolás helyett az aktív hallgatás, vagyis a teljes odafigyelés az, amit a hölgyek az urak részéről várnak – legalábbis szerintük.
  • Együttérzés: Düh, fájdalom, félelem – a hölgyek minden hasonló helyzetben empátiára vágynak a másik nem szerint.

Szöveg: D.A.

Forrás: menalive.com

Fotó: Thinkstock