8 dolog, amit a férfiak szeretnek eltitkolni a párjuk elől

Ha egy férfi titkolózik, a nők általában valami rosszat sejtenek a háttérben, de előfordul, hogy az urak minden hátsó szándék nélkül rejtegetik az érzéseiket, vágyaikat.

Az érzelmek csapdájában

Éreztétek már úgy, hogy a párotok eltitkol előletek valamit? Az ilyen esetekben nem kell mindjárt rosszra gondolni, a férfiak egyszerűen nem (mindig) szeretnek az érzéseikről beszélni. Mi nők általában kimondjuk, ha valami bánt minket, de az erősebbiknek kikiáltott nem tagjai szívesebben emésztik magukban ezeket a dolgokat, valószínűleg azért, mert túl intimnek érzik őket ahhoz, hogy beszámoljanak róla.

Egyszerű biológia

A fajfenntartás ősi ösztöne működteti a férfiakat, amikor megfordulnak egy csinos nő után az utcán – ez egy teljesen természetes reakció, mégis sokan kendőzik el a párjuk előtt. Valahol érthető ez a hozzáállás, hiszen senkinek nem esik jól, ha a szerelme megnéz egy másik hölgyet, ugyanakkor a nézelődés tényleg csak egy ösztönös reakció, jó esetben minden hátsó szándék nélkül – ezt nekünk is tudomásul kell vennünk.

A részletek mellőzése

A tapasztalat azt mutatja, hogy a férfiakat nem különösebben érdekli, hogy a piros vagy a kék ruhánkba bújunk-e, a részleteket illetően teljesen magukba zárkóznak. Mindez nem véletlen, egyszerűbb elutasítást vagy beletörődést mímelniük, mint bevallani, hogy ez hidegen hagyja őket. Természetesen mindig vannak kivételek, de ahogyan mi sem érdeklődünk a borotvamárkájuk iránt, ők sem feltétlenül érdeklődőek a mi ruháinkat illetően.

A négybetűs szó

A gyakoribb szex témája aknamező, amit nem minden úr mer feszegetni, még akkor sem, ha több együttlétre lenne igényük. Pedig az egésznek pusztán hormonális okai vannak: a nők szervezetében egész nap békés egyensúlyban van az oxitocin szintje, a férfiakban azonban a tesztoszteron elnyomhatja ezt, és csak szeretkezés után kerülhetnek ismét nyugalmi állapotba. Azt gondoljuk, hogy ez sok mindent megmagyaráz, ezért kár titkolózni a másik előtt.

Ábrándokba merülve

A szex témakörénél maradva, a szexuális fantáziák is gyakran rejtve maradnak a hölgyek elől. Ennek sok oka lehet a másik nem részéről: például szégyellik az ábrándjaikat, vagy annyira vadnak találják azokat, hogy inkább magukba fojtják őket, de az is megeshet, hogy pusztán nem tudják, hogyan hozzák szóba a témát. Szerintünk az őszinteség ebben az esetben is célravezetőbb, mint a titkok.

Szégyellnivaló tulajdonságok?

Olykor megesik, hogy egy-egy nyílt konfrontációt is bevállalnak pusztán azért, hogy a félelmüket, könyörületességüket, szorongásaikat vagy esetleg a szégyenüket elfedjék. Pedig erre nem lenne szükség, mert egyrészt nem mérhetik fel előre a reakciónkat, másrészt a kommunikáció hiánya és a titkok csak további feszültséget generálnak. A becsületesség mindennél többet ér.

Bókvadászat

Ha nyíltan nem is mondják ki, a férfiak ugyanúgy várják a megerősítést és a bókokat a partnerüktől, ahogyan mi is várjuk tőlük. Nem kell túlzásokra gondolni, de ha például megdicsérjük őket fodrász után, netán megemlítjük, mennyire csinosak az új öltönyükben, biztosan jól fog esni nekik.

Ami a pénzt illeti

A stabil egzisztencia minden férfi számára fontos, ezért, ha az anyagiak terén rosszabbul állnak, azt nem szívesen fedik fel a párjuk előtt. Persze ezt sokáig nem lehet titokban tartani, de minden bizonnyal az egón esett csorba meggátolja őket abban, hogy beszéljenek róla.

Szöveg: D.A.

Forrás: womansday.com

Fotó: Thinkstock