Nem születik senki meggyőzőnek, bár tény, hogy egyesek rendelkeznek azzal a karizmával, ami megtévesztő lehet. Többek között ezért is szedtük össze a személyiségtípus legfontosabb jellemzőit – na meg persze azért is, mert így ti is eltanulhatjátok, hogyan válhattok meggyőzővé!

vezető-repülő

A türelem rózsát terem

Nem tolakodóak, anélkül képesek az elképzeléseiket magabiztosan és határozottan előadni, hogy rámenőssé válnának. Sőt, ha ilyen jellegű erőszakossággal találkoznak, akkor kifejezetten a türelem fegyverét vetik be, mert ezzel fogást tudnak találni a másikon. Hosszútávon ez mindig sokkal kifizetődőbb.

Hozzáállás kérdése

Tudják, hogy nincs helye a kommunikációban az „azt hiszem” és az „elképzelhető” kifejezéseknek, mert ez bizonytalanságot sugall, márpedig ilyen hozzáállással senki nem lehet meggyőzni. Azt javasolják, ha valaki félénk és nem biztos magában, akkor készítsen bemutatót vagy kimutatásokat, ugyanis ezek magabiztosságot adnak egy-egy előadás közben.

Elbűvölő előadás

Apropó előadás, a meggyőző emberek tudják, hogy meg kell találniuk a közös hangot a közönségükkel. Azon áll vagy bukik az egész, hogy sikerül-e a megfelelő hangnemet megütni a másikkal szemben. Ez például tárgyalások során nagyon fontos.

Vizuális képek

Kutatások bizonyítják, hogy a meggyőző személyiséggel rendelkező emberek erőteljes vizuális képekkel hatnak a másikra. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy folyton illusztrálják, amiről beszélnek, sokkal inkább azt, hogy olyan történetet szőnek az előadásukba, amitől az emlékezetessé válik. Mindemellett pedig tisztában vannak azzal, mennyit számít a testbeszéd, a szókincs vagy éppen a hangjuk tónusa.

Fülig érő mosolyok

Nem rejtegetik a mosolyukat, mert egyrészt ez hiteles és megbízható benyomást kelt, másrészt így a tárgyalófelük öntudatlanul is pozitív visszajelzéssel fog reagálni. A mosoly erejét nem szabad lebecsülni!

Beismerő vallomás

Elismerik, ha valamiben tévednek, mert ettől nyitottabbnak tűnnek. Az emberi természet egyszerű, mindenki szereti, ha neki van igaza – ezt használják ki nagyon ügyesen a meggyőző személyiségek.

Figyelmes társaság

Jó kérdéseket tesznek fel. Általában az emberek előre eltervezik mit fognak mondani, de egy jó kérdéssel kibillenthetőek a magabiztosságukból, ami a meggyőző embereknek kedvez, hiszen ezáltal figyelmes hallgatóságnak bizonyulnak, amit mindenki nagyra becsül.

Nevén nevezve

A nevünk az identitásunk része, amit a meggyőző emberek ki is használnak. A találkozások, beszélgetések alkalmával szándékosan használják újra és újra a másik nevét, mert ettől, ha nem is félelmetesebbnek, de hatalmasabbnak hatnak.

Csak lazán

Valódiak és mentesek a manírtól, mert ettől megbízhatóbbnak tűnnek, ami valljuk be, lényeges emberi tulajdonság. Látszik rajtuk, hogy kényelmesen érzik magukat a bőrükben, nem erőlködnek, csakis magukat adják, nem törődve azzal, hogy ki, mit gondol róluk.

Szöveg: D.A.

Forrás: huffingtonpost.com

Fotó: Thinkstock