Hasznos applikációk utazáshoz: ezek nélkül ne indulj útnak

Több millió turista tapasztalatait gyűjtik össze azok a mobilos alkalmazások, amelyekkel még egy ismeretlen országban is könnyedén eligazodhatunk. Használatukkal rengeteg feszültséget elkerülhetünk, és több időnk marad a felhőtlen nyaralásra.

render of tropical island resort with blue sea ocean water

Waze

A világ legnagyobb közösségalapú közlekedési és navigációs alkalmazása. A rendszer feldolgozza a sofőrök GPS-koordinációit és cellainformációit, így a felhasználók tisztában lehetnek az aktuális forgalmi helyzettel, megtudhatják, hol van dugó – ezzel időt és üzemanyag-költséget spórolhatnak. Bejelenthetik a baleseteket, traffipaxokat. De megadhatjuk az úti célunkat is, és a program tájékoztatja a többieket a várható érkezési időnkről.

Google fordító

Ha valakit eddig az idegen nyelvek ismerete akadályozott meg abban, hogy külföldre utazzon, akkor ennek vége, irány a repülőtér! Ez az app ugyanis százhárom nyelvet ismer, offline módban is ötvenkét nyelvből tud fordítani. A szöveget akár le is fotózhatjuk. Az alkalmazás harminckét nyelven képes a beszéd kétirányú tolmácsolására.

Toilocator

Ez a WC-kereső alkalmazás az aktuális GPS koordinációk alapján összegyűjti a közeli illemhelyeket. Ingyenes és mozgássérültek számára kialakított vécékre is lehet keresni. Ha már nincs idő szöszmötölni, egy gombnyomásra megmutatja a legközelebbi mosdóhoz vezető útvonalat. Az adatbázisban kétszázkilencvenezernél több vécé szerepel. Ha Magyarországon maradunk, a hazai illemhelyek legprofibb keresője a Hova ***-k? nevű applikáció.

További hasznos appokért lapozzátok fel a Nők Lapja Psziché 2016/5. számának 73. oldalát.

Szöveg: Pór Attila

Fotó: Thinkstock