Bár a magyarországi válások aránya lassan csökkenő tendenciát mutat a KSH adatai szerint, a párkapcsolatok terén mindig van min változtatni a boldogságot illetően. Tíz érdekességet gyűjtöttünk össze a témában.

noklapja_boldogparkapcsolat

  1. A boldog párok életében 1 negatív interakcióra 5 pozitív jut.
  2. A boldog párok ugyanabban az időben fekszenek le aludni, akárcsak a kapcsolat elején, amikor alig várták, hogy összebújva alhassanak el.
  3. A sikeres párkapcsolat egyik titka, hogy a szerelmesek hetente több mint 5 órát töltenek együtt és beszélgetnek.
  4. Azok, akik megismerkedésük után 2 éven belül összeházasodnak, nagyobb valószínűséggel maradnak sokáig együtt, mint azok, akik nem.
  5. A legboldogabb párok minimum kétszer-háromszor bújnak ágyba egy héten, és akkor is megteszik, ha éppen nagyon fáradtak.
  6. Ha sokáig életben akarjuk tartani a kapcsolatunkat, minél többször dicsérni kell a párunkat: heti 3 pozitív visszacsatolás csökkenti a negatív érzéseket, és hosszú kapcsolatot eredményez.
  7. Fontos a pozitív megerősítés, vagyis az, amikor valaki úgy áll a párjához, hogy az illető maximálisan kiteljesedhessen abban, amit szívesen csinál.
  8. Vitás helyzetben a boldog párok inkább humorizálnak, kifejezik az érzelmeiket és elismerik partnerük igazát, míg ezzel szemben a boldogtalan kapcsolatban élők csak kritizálják egymást és forgatják a szemüket.
  9. A szerelem csak akkor lesz tartós, ha elég időt szánunk magunkra, a saját gondolatainkra és belső harmóniánk kialakítására, akárcsak a boldog szülők esetében.
  10. Ölelés a kulcsa mindennek – sokkal tartósabbá válik a kapcsolat, ha a szerelmesek minden nap megölelik egymást például reggel munkába indulva, vagy este hazaérve.

 

Forrás: psychologytoday.com, womansday.com, happify.com

Fotó: Thinkstock