Milyen sport illik hozzád? Csillagjegyed elárulja, mi a tökéletes választás

Már javában tart az olimpia, sportolóink sikert sikerre halmoznak – nem is lehetne most más, ami ennél jobban ösztönözhet a mozgásra. Azt pedig, hogy melyik sportág illik hozzátok, a csillagjegyetek elárulja.

Kos (III. 21. – IV. 19.)

Uralkodó bolygójuk a Mars, a háború ősi istene, aki gladiátorokat és császárokat inspirált, ezért ezek a tüzes lények az olyan „egy az egy ellen” sportokat kedvelik a leginkább, melyek során adrenalinszintjük az egekbe emelkedhet. Éppen ezért a tökéletes választás számotokra a bokszolás és a birkózás, melyek közben kiélhetitek harcos hajlamaitokat, és levezethetitek feles energiáitokat.

Bika (IV. 20. – V. 20.)

Csillagjegyetek alapján jók vagytok a csapatsportokban. Kemény és sztoikus hozzáállásotoknak köszönhetően minden alkalommal képesek vagytok kisegíteni, illetve, ha szükség van rá, akkor irányítani is társaitokat. Nálatok jobb labdarúgót el sem lehetne képzelni, ha pedig profi szinten űzitek ezt a sportot, még sok pénzt is kereshettek vele, amihez csillagjegyetek alapján erős vonzalom fűz benneteket.

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Az Ikrek csillagjegy szülöttei rengeteg sportért rajonganak – de csak nézőként. A kedvenceitek ezek közül mégis azok, melyekben az intelligencia és az agilitás kerül felszínre, mindez pedig az uralkodó bolygótok, a Merkúr befolyása miatt van, melynek jelében a szellem és a test egyaránt fontos szerepet tölt be. Ha aktívabb Ikrek vagytok, a korcsolyázás, a diszkoszvetés és a torna lesz a sportotok, ellenkező esetben, pedig a sakk illik hozzátok a leginkább.

Rák (VI. 22. – VII. 22.)

A Rákok odavannak a csapatsportokért, aminek két oka van: családcentrikus jegyként a csapatban úgy érezhetik magukat, mint egy nagy családban, másrészt pedig rajongókat is szerezhetnek társaik között, ami szintén fontos számukra. A legtökéletesebb sport számotokra a baseball lehet, mely nézőként is lebilincselhet a lelátón uralkodó hangulat miatt: sör, hot dog, lelkesen szurkoló családok – kell ennél több?

Oroszlán (VII. 23. – VIII. 22.)

Imádjátok a rivaldafényt, a show-t, a csillogást. Éppen ezért a versenytánc világánál semmi nem vonz benneteket jobban. Minden vágyatok, hogy gyönyörű ruhákban, kecses mozdulatokkal lejthessetek végig partneretekkel a színpadon, lenyűgözve a zsűrit és a közönséget, akiknek hangos ovációjától teljesen felvillanyozódtok. Ne habozzatok hát, kezdetnek iratkozzatok be salsára, vagy tangóra – imádni fogjátok!

Szűz (VIII. 23. – IX. 22.)

A Szűz és az Ikrek jegy szülöttei egy uralkodó bolygón osztoznak, méghozzá a szellemet előtérbe helyező Merkúron, éppen ezért a precizitást és az intelligenciát igénylős sportok valók nekik a leginkább. Testhezálló aktivitás lehet számotokra a golfozás, de a torna is, melynek során a pontosság és az alaposság szintén nagy hangsúlyt kap. Egy-egy mesterien kidolgozott mozdulat valódi örömmel tölt el benneteket.

Mérleg (IX. 23. – X. 22.)

A Mérleg is igazi csapatjátékos, semmit sem szeret egyedül csinálni. Annak a csapatnak ugyanakkor, melyhez tartozik, nem feltétlenül kell, hogy rajta kívül egynél több tagja legyen. Párban is remekül működtök ugyanis együtt, így a műkorcsolyában, a versenytáncban megtalálhatjátok önmagatokat, ha pedig nagyobb csapatban játszanátok, akkor a röplabda lesz a nektek való sport.

Skorpió (X. 23. – XI. 21.)

Az olyan sportokat részesítitek előnyben, melyek során fókuszáltságra, precizitásra, de csillagjegyetek intenzitása miatt bátorságra is szükség van – a lényeg, hogy rátermettségeteket tudjátok bizonyítani. Emiatt olyan sportok illenek hozzátok, melyek során az adrenalinszintetek az egekbe repíthet benneteket: a bungee jumpingot, a vízisít és az ejtőernyőzést nektek találták ki!

Nyilas (XI. 22. – XII. 21.)

Nem szeretitek a tömeget és a zsúfolt helyeket, így alig várjátok, hogy végre kiszabadulhassatok a városból és a természet felé vehessétek az irányt. Minden szabadban töltött pillanatnak örültök, mindegy, hogy túráztok, a lakóhelyetekhez legközelebbi erdőben futtok vagy halásztok, a lényeg, hogy visszatérjetek a természet lágy ölére.

Bak (XII. 22. – I. 19.)

A Nyilashoz hasonlóan a Bak is minden idegszálával ragaszkodik a természethez, a mászás pedig még ennél is jobban vonzza. Számotokra egyre megy, hogy egy sziklát, egy hegyet vagy egy barlangot kell meghódítanotok, teljes erőtökkel azon lesztek, hogy teljesítsétek a kitűzött célt. Ebben mozgékonyságotok és kitartásotok segít benneteket.

Vízöntő (I. 20. – II. 18.)

A tél szülöttei vagytok, így nem riaszt vissza, sőt vonz is benneteket a hideg. Ennek ellenére mégsem a téli sportok, hanem a nagyobb csapatban végzett aktivitások állnak hozzátok a legközelebb, melyek során a legjobbat hozhatjátok ki magatokból és a többieket is lelkesíthetitek. A kosárlabdázás vagy a labdarúgás a nektek való sport!

Halak (II. 19. – III. 20.)

Egy pillanatig sem tagadhatjátok meg csillagjegyeteket: szinte mágikus kapocs fűz benneteket a vízhez. Így nem meglepő, hogy a vízi sportok a leginkább vonzóak számotokra. Legyen szó akár sporthorgászatról, búvárkodásról, szörfözésről vagy úszásról, úgy érzitek, nem tudtok majd betelni vele.

Forrás: Szerző: F.R.

Fotó: Thinkstock