Bálint György 1982-ben indult legendás cikksorozata a Nők Lapja archívumából.

Kedves Húgom!

Köszönöm újévi jókívánságaidat, én is sok boldogságot és sikeres kertészkedést kívánok Neked és egész családodnak.

Mi már tervezgetjük a tavaszi munkákat, és Neked is azt ajánlom, hogy amint lehet, készíts elő a meleg szobában, hogy tavasszal, amikor rengeteg a munka a kertben, ne kelljen semmit se elkapkodni, elhalasztani, elmulasztani.

Én tegnap este azzal foglalkoztam, hogy

átvizsgáltam a vetőmagos dobozomat.

Azokat a tasakokat, zacskókat, amelyekben öreg (3-4 éves) magok voltak, kíméletlenül kidobáltam, hiszen ezek a magok már nehezen, vagy egyáltalán nem kelnek ki. Vannak olyan tasakjaim, amelyeknek a tartalmát csak részben használtam el, ezekkel is óvatosan kell bánni, mert a felnyitott tasakok tartalma előbb elveszti a csíraképességét.

Próbáltam visszaemlékezni, hogy mely fajtákkal volt elégedett a család, és arra törekszem, hogy az idén is ilyeneket szerezzek be.

A vetőmagvásárlás bizalmi kérdés, ezért azt javaslom, hogy föltétlenül szakboltban szerezd be a szükséges vetőmagokat, és bármilyen csábító is az olcsóságuk, ne vásárolj magot piaci árustól.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .