Müller Péter bölcs meglátásai a Nők Lapja archívumából.

Felkértek, tartsak előadást a nemi életről. Nagy kihívás! Azóta pirulok.

Ez az a kérdés, amellyel az emberiség egyszerűen nem tud mit kezdeni. Ezt eddig is gyanítottam, de mióta behatóan tanulmányozom a szex világtörténetét, egyre bizonyosabb vagyok benne.

Érdeklődve és vörös fülekkel lapozgatom a különféle tudományos könyveket, vallomásokat, verseket, filozófiai, néprajzi, lélektani és különféle vallásos értekezéseket.

Karinthy Frigyesnek van egy zseniális színdarabja. Bűvös szék a címe, és arról szól, hogy ha valaki beleül ebbe a székbe, elkezd őszintén beszélni. Kimondja az igazságot. Azokat a „bűnös” gondolatokat, melyeket még önmaga előtt is titkol és szégyell. A darab, hajói emlékszem, azzal végződik, hogy a széket meg kell semmisíteni, különben vége a világnak.

Egy ilyen székben ülök két hónapja, s nem tudom, pironkodjak, vagy röhögjek, megdöbbenjek, csodálkozzak, vagy áhítattal hulljak térdre az Élet csodája előtt, amellyel a Teremtő megviccelte (vagy próbára tette?) az emberiséget. Életünk tragédiájának és komédiájának szüntelen és kiapadhatatlan forrása a szex.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
További elgondolkodtató mondatok a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .