Bálint György 1982-ben indult legendás cikksorozata a Nők Lapja archívumából.

Kedves Húgom!

Mielőtt a hozzám intézett kérdésedre válaszolnék, elmondom, hogy nagyon elgondolkoztató levelet kaptam egy kedves, idős és cukorbeteg olvasónktól, aki nagyon szereti és évtizedeken keresztül nagy hozzáértéssel gondozta a kertjét. Most azonban elfogyott az ereje, és keres egy kertészkedni szerető „pótnagypapát vagy nagymamát”, aki a hétvégeken segítene neki a kertje megművelésében. Szerencsére egyre több fiatal fog hozzá szabad idejének ilyen hasznos módon való eltöltéséhez, de sokan vannak, akik abbahagyni kényszerülnek ezt a passziójukat. Pedig nagyon sok, értékes tapasztalattal rendelkeznek, és a saját termelésű, olcsó zöldség és gyümölcs is hiányozni fog a háztartásukban. Jó volna országszerte megszervezni, hogy a kiöregedő kertészkedők parcellái ne maradjanak gondozatlanok.

Megoldás is kínálkozik: az országnak szinte minden településén működik kertbarát kör, klub, szakcsoport, a Hazafias Népfront helyi bizottsága, a művelődési házak, a könyvtárak és az áfész-ek keretei között. (Az országban összesen több mint 700, Budapesten 72 kertbarát közösség tevékenykedik!) Ezeknek a tagjai között mindig akad olyan, akinek még nincs, vagy éppen nincs kertje, telke, de szívesen munkálkodna a szabadban. így azután, akik tartós segítséget várnak — és ennek fejében megosztanák termésüket segítőtársukkal — hozzájuk fordulhatnak.

De lássuk a kérdéseidet!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Válaszok és tanácsok a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .