Bálint György 1982-ben indult legendás cikksorozata a Nők Lapja archívumából.

Kedves Húgom!

Legutóbb kézhez vett hangulatos leveledben megdicsérted kerti javaslataimat, de kifogásolod, hogy nem tájékoztattalak családunk eseményeiről. Ez bizony mulasztás, amit pótolnom kell, de most lássuk tennivalóinkat: itt az ideje, hogy földbe kerüljenek

a frigó-szamócapalánták.

Ezeket változatlanul (és ki tudja miért, kizárólagosan) az albertirsai Micsurin Termelőszövetkezet állítja elő és forgalmazza. E különleges kezelést kapott palánták legjobb fajtái a Gorella és a Pocahontas. A palántáknak gondosan előkészített, ősszel megtrágyázott és felásott agyágra van szükségük. Ültetés előtt a talajt letakarhatod fekete vagy zöld fóliával is, hogy a talaj ne gyomosodjék ki és a fejlődő gyümölcsök a talajrészecskéktől ne szennyeződjenek. A most kiültetett szamócapalánták kereken ötven nap múlva már megérlelik első illatos, jó ízű gyümölcseiket.

Nagy forgalom van ilyenkor a veteményeskertben is. Amit most elmulasztunk, azt később már nem lehet pótolni, vagy ha lehet is, az nagy költséggel és többletmunkával jár.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több hasznos tanács a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ez is érdekelhet