Cikk a feminizmusról, amelyben még csak nem is szerepel a feminizmus szó. 1999 óta sok minden már nem kérdés, éppen ezért olyan érdekes visszaolvasni, mi volt az általános vélekedés az előző évezred végén.

Ma már nem kérdés, hogy függetlennek, önállónak és erősnek lenni nem a férfiak kiváltsága. Ahogyan az sem kérdés, hogy a nemek közötti egyenlőség nemcsak a nők, de a férfiak számára is fontos kérdés, amely mindannyiunk közös javát szolgálja. Ha a nemek között egyenlőség van, akkor magasabb lesz a foglalkoztatottság és a termelékenység, magyarán javul a gazdaság, ami végső soron a gyerekvállalási kedvet is növeli, ami kedvezően hathat a modern világ öregedő korfájára nézve. Hogy miért? Több kutatás is kimutatta, hogy ha nő a nemek közötti egyenlőség az oktatásban és a munkaerő-piaci részvételben, illetve az otthoni, láthatatlan munkát illetően, az magasabb termékenységi rátához vezet. Ebben a kérdésben mégis csak lassan haladunk, a nemek közötti fizetésbeli szakadék még mindig létező dolog, ahogyan egy sor egyéb probléma is. Cikk a feminizmusról, amelyben nem szerepel a feminizmus szó, méghozzá 1999-ből. Le mernénk fogadni, hogy ma már Zoób Kati, Máté Kriszta és Rudolf Péter is egészen mást nyilatkoznának a témában.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .