Krupszkája asszony úgy tartotta a nevelés nemcsak a gyermek és a szülő magánügye, hanem fontos kérdés az egész országnak. A legfontosabb dolgok, amiket egy kommunista gyereknek tudni kell. Cikk a Nők Lapja 1950/03-as számából.

A Szovjetunióban nagy érték volt a gyermek, és sokat foglalkoztak azzal, hogy lehet őket a lehető legmegfelelőbben, a szocialista értékeknek megfelelően nevelni. Nagyezsda Konsztantyinovna Krupszkaja, Lenin felesége, aki a kommunizmusért élt, nagy megmondónak számított ezen a téren. Már az októberi forradalom előtt is, bolsevik irányultságú ifjúsági szervezetekkel és művelődéspolitikai kérdésekkel foglalkozott. A Komszomol megalapítása után pedig kommunista ideológián alapuló gyerekszervezet létrehozásán, a német Edwin Hoernlével közösen a gyermekek proletár és kommunista nevelésén dolgoztak. N. K. A Nők Lapja 1950/03-as számában Krupszkája válogatott pedagógiai tanulmányai című könyvét részletezi.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
A nő, aki az egész életét a kommunizmus eszméjének áldozta.
Nevelési elvek, amikkel Krupszkája asszony nem értett egyet.
Mit kell tudni egy jó kommunistának?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .