A japánok biológiai fegyverekkel öltek, de előtte ártatlanokat áldoztak fel, hogy előállítsák ezeket.

Biológiai fegyverrel régóta gyilkol az ember, Japán például pestissel fertőzött bolhákkal támadta az ellenséges településeket. De előtte ártatlan embereket áldozott fel érte Mandzsúriában, ahol egy fiatal katonaorvos, Ishii Shiro megalakította a 731-es Alakulat  katonaorvosi egységet, amely egyfajta haláltáborként üzemelt. Férfiak és nők ezreit használták fel azért, hogy emberi kórokozókat – főleg pestis- és kolerabaktériumot – termeljenek. Majd az így szerzett biológiai fegyvereket be is vetették Mandzsúria lakossága és részben a kínai hadsereg ellen is. Ezekről a borzalmakról írt elég egyoldalúan a Nők Lapja 1950 januárjában, elfeledkezve arról, hogy a Szovjetunióban is történtek borzalmas, emberellenes tettek, kínoztak nőket, férfiakat, gyerekeket. A cikkben egyébként szó esik a habarovszki perről, amely során háborús bűnösként felelősségre vonták a japán Kwantung Hadsereg nyolc vezetőjét és négy tagját. Valamennyi vádlottat elítélték, a büntetés 2-25 év kényszermunka volt. 

A halál orvosai, Nők Lapja, 1950/1. 

Emberi álarcot viselő szörnyetegek rémtetteiről rántja le a leplet a szovjetunióbeli, Habarovszk városában folyó nagy per. A per vádlottai a fasiszta japán hadsereg volt orvosai. Ezek az orvosok bakteriológiai halálgyárat állítottak fel Mandzsúriában 1940-ben és őt esztendőn keresztül készítették elő a legborzalmasabb merényletet, amit emberi ész valaha is kiagyalhatott.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Ilyen kísérleteket alkalmaztak a halál orvosai.
Mi köze mindennek az amerikaiakhoz az akkori Nők Lapja szerint?
Mit leplez le még a habarovszki per?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .