Ötven évet lehúzni egy munkahelyen? Ez még a 20. században is különlegesnek számított. Neumajer Jenőné fiatal lányként kezdett el dolgozni a Globus nyomdában 1916-ban. Utána jött két háború, egy kommunista diktatúra, egy forradalom, majd a szocializmus, de „Nyanyuska” hűségesen dolgozott azon a munkahelyen, ahol a pályája elindult. Erről a Nők Lapja 1966 április 16-i lapszáma számolt be.

Fél évszázadot ugyanazon a munkahelyen végigdolgozni ma, a negyedik ipari forradalom korában szinte elképzelhetetlen. A munkaerőpiaci szakértők szerint a mai fiataloknak életük során akár 20 munkahely váltással is számolniuk kell, ami új szakmák megtanulásával is együtt jár. Neumajer Jenőné nyugdíjba vonulásának alkalmából arról beszélt a Nők Lapja olvasóinak, hogy mi a „vas-egészségnek a titka”. Spoilerezünk: sohasem komplikálta agyon az életet. – Ha baj ért, úgy fogadtam, ahogy kellett. Ha tudtam rajta segíteni, segítettem, ha nem, igyekeztem minél hamarabb túltenni magam rajta. Sok függ az embertől, saját magától – fogalmazott a 72 éves asszony, és nem tagadjuk, ennél bölcsebbet azóta sem találtunk ki.

Sz. K.: Fél évszázad egy munkahelyen, Nők Lapja, 1966/16

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Ebből a cikkből kiderül, hogy a Globus nyomda egykori adminisztrátorának nem volt fenékig tejföl az élete, de az egykori munkásközegben ki lehetett teljesedni – vagy mégsem? – az olvasással és kirándulással.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .