A kereskedelmi szakiskolákban tanulók 80 százaléka lány. A vezetésben más a helyzet. Ott már keresni is lehet, nem csupán kereskedni.

Az élelmiszer-kereskedelem egy olyan gazdasági terület, amelyik akkor sem áll le, ha az egész világ visszavonulót fúj, ezért az élelmiszer-ellátók és kereskedők a 2020-as koronavírus-járvány idején kulcsszereplők lettek. A 70-es évek elején azért irányult rájuk a figyelem, mert sok más szakmához hasonlóan, ez a terület is kezdett elnőiesedni. Erről a jelenségről szól ez Szebelkó Erzsébet 1972-ben íródott Nők Lapja cikke is, melyben már olyan rendszerkritikus elemek is megjelennek, mint a nők elenyésző aránya a vezetésben, a munkaidőn túli leterheltség vagy a nehéz áruk mozgatásából adódó fizikai munka.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt a nők aránya a kiskereskedelemben?
Milyen fizetésbeli különbségek voltak férfiak és nők között?
Miért választották ezt a pályát a vidéki nők?
Próbáld ki most kedvezményesen!