Az élelmiszer-kereskedelem egy olyan gazdasági terület, amelyik akkor sem áll le, ha az egész világ visszavonulót fúj, ezért az élelmiszer-ellátók és kereskedők a 2020-as koronavírus-járvány idején kulcsszereplők lettek. A 70-es évek elején azért irányult rájuk a figyelem, mert sok más szakmához hasonlóan, ez a terület is kezdett elnőiesedni. Erről a jelenségről szól ez Szebelkó Erzsébet 1972-ben íródott Nők Lapja cikke is, melyben már olyan rendszerkritikus elemek is megjelennek, mint a nők elenyésző aránya a vezetésben, a munkaidőn túli leterheltség vagy a nehéz áruk mozgatásából adódó fizikai munka.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt a nők aránya a kiskereskedelemben?
Milyen fizetésbeli különbségek voltak férfiak és nők között?
Miért választották ezt a pályát a vidéki nők?