Enyém vagy! Fókuszban a féltékenység az új Nők Lapja Pszichében

Mindannyian tapasztaltuk már a féltékenység fojtogató érzését: hol mi voltunk féltékenyek, hol ránk voltak azok. De vajon tudjuk-e, hogy mi húzódik az érzés hátterében? Tényleg a másikról szól a dolog, vagy inkább rólunk? Többek közt ennek a rendkívül érdekes témának járunk utána a Nők Lapja Psziché legújabb számában.

A féltékenységet nehéz kontrollálni, maró érzése mással összehasonlíthatatlanul mérgezi a lelket, képes arra, hogy végérvényesen tönkretegyen kapcsolatokat. A jelenséget régóta ismerjük – ezért is fontos foglalkozni vele, hogy jobban megismerhessük, kiről szól valójában az életünkben többször is felbukkanó zöld szemű szörny.

Dr. Csernus Imrével például exkluzív interjút olvashatunk a témában, őt a szerelemben előforduló veszélyes birtoklásról faggattuk, szakértőink segítségével pedig nemcsak a pszichológiai hátterét mutatjuk be a féltékenységnek, hanem megoldásokat is kínálunk a kezelésére.

A nyitott házasságok különleges kötődésében és szabályrendszerében a féltékenység kérdését is másképp kezelik, ezt a mérhetetlenül intim, sokak számára ismeretlen világot is feltárjuk most tabudöntögető cikkünkben. Milyen feszültségeket okoz, egyáltalán képesek vagyunk-e birtoklásvágy nélkül létezni egy házasságban vagy együttélésben? Egyebek mellett erre is választ adunk.

A féltékenység persze rengeteg stresszt és feszültséget szül, de szerencsére vannak olyan módszerek, melyekkel ezektől meg lehet szabadulni. Ilyenek például az olyan dinamikus mozgásformák, mint a boksz, a piloxing vagy a krav maga, amiket mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia.

Emellett természetesen számtalan izgalmas témát boncolgatunk még a lapban: Szigeti Ildikó ezúttal a poszttraumás stressz zavart ismerteti meg velünk közelebbről. Az érintések szerepéről is érdekes cikket találtok a magazinban, azt pedig, hogyan képes az ember visszatalálni önmagához, illetve hogyan tudja megtalálni a kivezető utat a mindennapi taposómalomból, nem mástól tudhatjuk meg, mint a médiamogul Arianna Huffingtontól. A gyerekekkel kapcsolatban fókuszba kerülnek a korai fejlesztés hátulütői, de a tinédzserek között terjedő öngyilkosság jelenségét is feltárjuk. Leckék legendákról című rovatunkban ezúttal Walt Disney csodás életét ismerhetitek meg, de Müller Péter legújabb könyvéből, a Részeg józanokból is hoztunk nektek részleteket!

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.